Geri git   Kemalist Düşünce Forumu, kemalist sistem, ideolojik paylaşım platformu / Mustafa Kemal ATATÜRK / Anılarla Atatürk
Facebook

Anılarla Atatürk Ulu Önderimizin hayatından anılar

Yeni Konu aç Cevapla

Seçenekler Stil
Alt 17.11.11, 20:40   #1
chenar
Çavuş

chenar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye No: 1968
Tesekkür: 9
1 Mesajina 1 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 0 chenar is on a distinguished road
Post Atatürk'ün rüyası

ATATÜRK;ÜN RÜYASI
Atatürk;ün bir rüyasını da Dr.Reşit Galip Beyden öğrenmekteyiz,
"Mustafa Kemal ,Ankara;ya geldikten bir süre sonra ilginç bir rüya görmüştü.Ertesi gün bana şöyle anlattı. ;
"Reşit Bey,rüyamda bana Paşam ,İnönü;den ne haber;diye sordunuz.Bende ;vaziyet kritiktir cevabı verdim.Kritik nedir?
Anlamadım ki;dediniz.Bende ;Bunun cevabını 15 dakikaya kadar veririm diyerek odama çekildim."
Mustafa Kemal bana bu rüyasını anlattığında düşman henüz İzmir;e çıkmamıştı,İnönü mevkii de henüz bir önem taşımıyordu.Aradan yıllar geçti 2.İnönü savaşının kritik günlerinden biriydi.Mustafa Kemal in arabası Millet Meclisinin önünde durdu.Hemen yanına koşarak,telaş ve endişe içinde, "Paşam ,İnönü den ne haber?" diye sordum.
Aynen şu cevabı verdi ;
"vaziyet kritiktir"
O zaman ben ;
"Kritik nedir? Anlamadım ki" dedim.
O da ;
"Sana bunun cevabını 15 dakikaya kadar veririm" dedikten sonra gülümsedi ve ;
"Hani Ankara ya geldikten sonra bir rüya görmüştüm,hatırladın mı?"
Hafızamı yoklayarak, rüyasını anlattım.Gülerek ;
"işte, rüya ayniyle vakidir.Ben İsmeti tanırım,göreceksin 15 dakikaya kadar kendisinden muzafferiyet haberi alacağız."
Gerçekten de 5 dakika geçmeden bir telgraf gelmiş ve 2.İnönü savaşının da zaferle sonuçlandığını öğrenmişlerdi...

ALINTIDIR...

M.Kemal ATATÜRK

Konu chenar tarafından (17.11.11 Saat 20:43 ) değiştirilmiştir..
chenar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 18.11.11, 12:37   #2
kemalist
Site Yöneticisi...

kemalist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye No: 1
Tesekkür: 57
80 Mesajina 95 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 10 kemalist has a reputation beyond reputekemalist has a reputation beyond reputekemalist has a reputation beyond reputekemalist has a reputation beyond reputekemalist has a reputation beyond reputekemalist has a reputation beyond reputekemalist has a reputation beyond reputekemalist has a reputation beyond reputekemalist has a reputation beyond reputekemalist has a reputation beyond reputekemalist has a reputation beyond reputekemalist has a reputation beyond reputekemalist has a reputation beyond reputekemalist has a reputation beyond reputekemalist has a reputation beyond reputekemalist has a reputation beyond reputekemalist has a reputation beyond reputekemalist has a reputation beyond reputekemalist has a reputation beyond reputekemalist has a reputation beyond repute
kemalist - MSN üzeri Mesaj gönder kemalist isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
Bakınız Dejavu...
FACEBOOK SAYFA: [Üye Olmadan veya Giriş Yapmadan Linkleri Göremezsiniz Üyelik İçin Tıklayınız...] (Kemalist Düşünce)
[Üye Olmadan veya Giriş Yapmadan Linkleri Göremezsiniz Üyelik İçin Tıklayınız...] (Kemalist Gündem)
TWİTTER: [Üye Olmadan veya Giriş Yapmadan Linkleri Göremezsiniz Üyelik İçin Tıklayınız...]

Vazifeyi ihmale sürükleyen merhamet, vatana ihanettir...

Mustafa Kemal ATATÜRK
kemalist isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 18.11.11, 20:16   #3
chenar
Çavuş

chenar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye No: 1968
Tesekkür: 9
1 Mesajina 1 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 0 chenar is on a distinguished road
Evet Dejavu...

M.Kemal ATATÜRK