|
|
#1 |
|
Er |
Yetmez Ama Evetçiler şimdi Nerede?
Hangi kanalda ne zamandı bilmiyorum, ALTAN kardeşlerin konuk olduğu bir tartışma programında sevgili Mehmet ALTAN cümlesine şöyle başlamıştı:
“Biz demokratlar…” Yani demek istiyordu ki biz sizden farklıyız. Bizler demokratız, demokrasinin erdemlerine inananlardanız, sizlerse değilsiniz. Sizler, siz CUMHURİYETÇİLER (Kendini ABD’de sanıyor olmalı) darbecisiniz, kısıtlardan hoşlanıyorsunuz. Özgürlükler size göre değil… AMA BİZİM İNANIŞIMIZDA ÖZGÜRLÜKLER BİR BÜTÜNDÜR. İNSANLARIN ÖZEL YAŞAMLARI KUTSALDIR VE ONA MÜDAHALEYİ DÜŞÜNEN, KENDİ İSTEKLERİNE GÖRE ŞEKİLLENDİRMEYE ÇALIŞAN FAŞİSTTİR BİZLERE GÖRE… VE “TÜRBANA ÖZGÜRLÜK” DİYE ÇIĞIRANLARIN, BUNU ÖZGÜRLÜKLERİNE MÜDAHALE OLARAK GÖRENLERİN GÜNÜN BİRİNDE GÜCÜ ELE GEÇİRİNCE İÇKİYE YASAK GETİRECEĞİNİ, KENDİLERİ GİBİ DÜŞÜNMEYENLERİN YAŞAM ŞEKİLLERİNE MÜDAHALE EDECEKLERİNİ BİZ YILLARDIR HAYKIRIYORDUK. Sizler anlamadınız, anlayamadınız; aslında umurunuzda da değildi zaten, zira AB fonlarından akan paralar tatlı geliyordu. “AMAAAN BANA NE, BEN AVANTAMA BAKARIM. ŞERİAT GELİRSE, İÇKİ YASAKLANIRSA ÇEKER GİDER ABD’YE YA DA AVRUPA’YA YERLEŞİRİM OLUR BİTER”in rahatlığı içindeydiniz. Ne demokrasi umurunuzdaydı ne de özgürlükler! Size verilen görev, sâde vatandaşın beynini, ekranlarda sabah akşam “Biz demokratlar”la başlayan cümleler kurup yıkamaktı, başardınız! Bugünlerde Altan kardeşler ve diğer kadrolu liboşlar farkındaysanız çark ettiler AKP yalakalığından, ama heyhat artık geç kaldınız sevgili dostlar. AKP’nin size gereksinimi kalmadı ne yazık ki! Onca uyarımıza, yırtınmamıza rağmen yargıyı ele geçirdiler bir kez, ne yapsın ki sizi artık! Bir dönem gerekliydiniz gerçekten, sizin kalemşörlüğünüze ihtiyacı vardı AKP’nin; sonuna kadar da kullandı. Şimdi ise güç el değiştirdi. Tarafsızlıktan yandaşlığa terfi etti. Gayrı kalpaklı Kemalist olsanız ne fayda! Yalakalıkta doruk yapan “Yetmez ama evetçi”lerin durumu ise yandaş medya gazetecilerinden çok daha vahim. Onlar şimdi sus pus! 12 Eylül generallerinin mahkeme önüne çıkarılacağı masalıyla, yargıyı ele geçirme maddelerini görmezden gelen ve televizyon ekranlarından sâdece bu madde nedeniyle evet diyeceğini bas bas bağıran sevgili Zeynep TANBAY acaba şimdi ne yapıyor, doğrusu merak ediyorum. “HAYIR”cılar ellerine geçirdikleri her fırsatta bunun bir kandırmaca olduğunu, Anayasa Mahkemesini ve HSYK’nu ele geçirmek için “12 Eylül darbecilerini yargılayacağız” yalanının savrulduğunu anlatmadılar mı? Hani kaç 12 Eylülcü yargılandı referandum sonrası? Yoksa yargılanıyor da ben mi bilmiyorum? Peki, şimdi neden ekranlara çıkmıyor da kandırıldığını söylemiyor Zeynep Hanım? Söylemek istiyor da 12 Eylül öncesinde kendisini ekrana çıkarmak için yarışan televizyon kanalları acaba şimdi görevini tamamlayan sayın balerinimize iltifat mı etmiyorlar? Acaba hiç içleri sızlıyor mudur? Kullanılmanın, kandırılmanın, işi bittikten sonra buruşturulup bir kenara atılmanın sızısını hiç duyuyorlar mıdır sizce? Emperyalist kuklaların emellerine âlet olmak nasıl birşey acaba? 58′den biri olmak nasıl bir duygu? Umarım entel barlarınızda kadeh tokuştururken bu kadehlerin son kadehleriniz olduğunu anlamaya başlamışsınızdır. Benim için hava hoş, ben ne içki içerim, ne de sigara kullanırım. Bale ya da opera seyretmesem de olur. Ama sizlerin kapısına günün birinde sakallı, eli satırlı bir yobaz, çam yarması gibi polisler eşliğinde dayandığında ne yapacaksınız? “BEN YETMEZ AMA EVETÇİYDİM” çığlıklarınızın bir işe yarayacağını mı sanıyorsunuz? |
|
|
|
| ugurgorgulu Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: |
kemalist (23.01.11)
|
|
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|