Wikileaks
Gecikmeli bir yazıdır;
Wikileaks'in yayınladığı ABD Büyükelçilikleri belgeleri, dünyayı uzun süre oyalayacak ve birçok değişimi de tetikleyecek diye düşünüyorum; ama ben olayın farklı bir boyutuna dikkat çekmek istiyorum.
ABD ve İsrail aleyhine hiçbir sorun yaratmadığı, site sahibinin gerçek amacı, finansmanı kimin sağladığı... gibi konular karanlık olsa da; bu hareket, muhtemel başka girişimlerin önünü açabilmesi açısından çok önemlidir. Baksanıza, bir gezegen dolusu insan, kendini bir anda çok merak ettiği bir film yıldızının yatak odasına girmiş de bir de o yıldızı iş üstünde yakalamış gibi hissediyor. Minibüsteki adam bile kırk yıllık diplomat havasına girmişse, bu önemli bir adımdır.
İşin ruhsal boyutuna bakarsak, Dünya gezegeninde "ayrılık" illüzyonunu yaratan en önemli davranışın: gizleme, saklama olduğunu görürüz. Niye saklarsınız? Çünkü "diğeri"nin bilmesini istemezsiniz. Niye "diğeri"nin bilmesini istemezsiniz? Çünkü size zarar vermesinden veya bu bilgiyi kullanarak size üstünlük sağlamasından korkarsınız. Temelinde "diğeri"nin olduğu bir durum da "ayrılık" illuzyonunu güçlendirir. Sanırım Ramtha'nın "Gelecek Günler" kitabında yazıyordu: "Dünya'da tüm gizli saklı bilgiler açıklansın, gizli saklı hiçbir şey kalmasın, herşey şeffaf olsun; görün bakalım dünyada savaş, karmaşa, ayrılık kalıyor mu?" Evet, belki ilk başlarda karmaşa olur, ama sonraki nesiller böyle yaşamaya alıştıklarında, dünya realitesi değişime uğrar. İşte Wikileaks, böyle bir realitenin ilk adımı oldu belki de ve umarım burada açılan delik daha da genişler ve dünya realitesinde "gizlilik" yavaş yavaş kalkar ortadan. Tabii en önemlisi, ruhlarımızdaki "gizlilik"lerden kurtulmamız da hani. Dünya realitesi değişirse, bunun tümdengelimden bizlere de yansıması olur diye düşünüyorum; her ne kadar her zaman tümevarımı yani bizlerin bireysel gelişimlerinin dünyaya yansıdığını ve onu etkilediğini düşünsemde. Belki böyle bir ayrımı düşünerek ben bir yanlış yapıyorum; sonuçta bizler dünya realitesini, dünya realitesi de dönüp yine bizi etkiliyordur.
"Dünya, gittikçe 2012 formuna girmeye başladı. Wikileaks olayın siyasi yönü; bir yandan doğa sapıttı, volkanlar patlayıp duruyor, bir sürü sıradışı şey oluyor.Çok yakında uzaylılarla da tanışmaya hazır olalım, bunun da yolu yapılıyor gibi hani. Gerçi ne zamana olur bilemiyorum ama MEB ingilizce ders kitabında bile Türk'ün uzaylıyla azığını paylaşıp, horon tepmesi gösteriliyorsa, çok da uzak bir gelecek olmasa gerek." Dünya'nın tahmin edemeyeceğimiz hızla değişip dönüşmesine hazır olmamız gerekiyor sanırım. Hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı dönemler yaklaşıyor gibi görünüyor." Umarım tüm gezegen, insanlar ve sonraki nesiller için hayırlı olur bu değişimler...