![]() |
|
![]() |
|||||||
| Kemalist Haberler Kemalist Düşünce Hakkında Basın da yayınlana etkinlik ve haberler |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Albay |
Liselilere Yazı Cezası
TGB Yönetim Kurulu Üyesi Ezgi Sağcan, gericiliğe karşı olduklarını dile getirirken arkadaşlarının ceza aldığını söyledi.
Türkiye Gençlik Birliği ( TGB ) üyesi , O . O . K . , M . E . , S . K . , O . D . , S . B . , O . G . , A . K . , F . İ . ve B . K . önceki gün saat 19.00 ' da Mithatpaşa Caddesindeki İzmir Kız Lisesi ile Karataş Lisesi yanında , okul duvarlarına yazı yazarken polis tarafından yakalandı . Sprey boyayla Karataş Lisesi'nin yan duvarına 'TGB liseli' , İzmir Kız Lisesi'nin giriş kapısının duvarına da "Liseler bizimle aydınlanacak" yazan öğrenciler gözaltına alındı. Gençlere 5362 sayılı Kabahatler Kanunu'na muhalefetten 160'şar lira para cezası kesildi. Konu : İstiklal Marşı Öğrenciler amaçlarının, son Milli Eğitim Şûrası' da ortaöğretimdeki okullarda İstiklal Marşı'na katılımın serbest bırakılmasının konuşulmasına tepki göstermek olduğunu söyledi. Grup adına konuşan lise öğrencisi F.İ. , "Bu konuda çok hassas olduğumuz için tepki göstermek amacıyla yazılama yaptık. 160'şar lira ceza kesti" dedi. Serbest bırakılan liseliler, TGB Yönetim Kurulu üyesi Ezgi Sağcan ile polisten ayrıldılar. EMRAH YILMAZ İzmir DHA ![]() Gazete Haberleri:
Fikirler; zorla ve şiddetle, top ve tüfekle asla öldürülemez! Mustafa Kemal Atatürk Oyları kimin verdiği değil kimin saydığı önemlidir. Josep Stalin Gerçekçi olalım, imkansızı isteyelim. Ernesto Che Guevara Bırakın dünyadaki bütün inançların rahipleri dünya ötesindeki cenneti anlata dursunlar, biz insan için cenneti yeryüzünde inşa edeceğiz! Lev Troçki |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yüzbaşı |
Gelde bunlara sövme ''liseli'' salaklar deme. Ulan gerizekalı, işin gücün yok mu, okul duvarına sıçıyorsun, git evinde ders çalış, senin zihnin önemli olan zihnin. Spreyi yada boyayı duvara kalın kalın sürebilme kabiliyetin değil.
İyi olmuş. Bunlarda bi tarafına sürülecek akıl bile yok
Modern sıkıntıların yanı sıra, eski, köhnemiş üretim tarzlarının bitkisel yaşamlarını sürdürmelerinin mirası olan bir dizi sıkıntı, doğurdukları çağ dışı toplumsal ve siyasi ilişkilerle birlikte bizi eziyor. Yalnız yaşayanlar değil, ölüler de canımıza okuyor.Le mort saisit le vif! Karl Marx |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Albay |
Tam AKPli kafası oldu bu.
![]()
Fikirler; zorla ve şiddetle, top ve tüfekle asla öldürülemez! Mustafa Kemal Atatürk Oyları kimin verdiği değil kimin saydığı önemlidir. Josep Stalin Gerçekçi olalım, imkansızı isteyelim. Ernesto Che Guevara Bırakın dünyadaki bütün inançların rahipleri dünya ötesindeki cenneti anlata dursunlar, biz insan için cenneti yeryüzünde inşa edeceğiz! Lev Troçki |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yüzbaşı |
isterse dtp kafası olsun, sonuçta ''muhalefet''iz diye, her halta ''muhalif'' olmak kadar salakça birşey yoktur siyaset dünyasında. chp yıllardır bunu yapıyordu, bu kabuğundan yeni yeni sıyrılmaya başladı. değişim rüzgarında en hoşuma gidenide budur. Ki çok olmasada akpli milletvekilleride ara sıra doğru laflar kullanıyorlar.
ek olarak, bu gerizekalılar bir halt okumadan oraya geçip istiklal marşı kaldırılamaz demişler, ilgili kararname taslağına şöyle bi göz attığınızda gayet normal olan bi durum meydana çıkacak. liselerde ptesi sabahı olmazda, cuma günü çıkışlarda istiklal marşı okunurken kaçan-kaçmak zorunda olan insanlar olabiliyordu. buna bende dahilim. pek çok kez kaçmışımdır. bu sebepten disiplin cezası alan arkadaşlarımda olmuştu, işte ilgili karar bu kaçmaların önüne geçmek, işi olan arkadaşında gayet rahat şekilde gidebilmesini sağlıyor. heyhat, belkide okumak istemeyende çıkabilir, istiklal marşını. bu normal ve doğal birşey. kimseye zorla okutturamazsınız ki. nice pkklı gençler lisedeyken, istiklal marşını okumazlar sadece öyle dururlardı. sen başında dikilip okuyacaksın ! yapacaksın ! dersen, bu bi işe yaramaz, sadece adamın nefretini körükler ve sen o genci kazanamazsın. bunlar ufak, detay şeyler ama hayati öneme sahip şeyler. istemeyen okumaz, defolur gider, daha iyi işte.
Modern sıkıntıların yanı sıra, eski, köhnemiş üretim tarzlarının bitkisel yaşamlarını sürdürmelerinin mirası olan bir dizi sıkıntı, doğurdukları çağ dışı toplumsal ve siyasi ilişkilerle birlikte bizi eziyor. Yalnız yaşayanlar değil, ölüler de canımıza okuyor.Le mort saisit le vif! Karl Marx Konu Leroux tarafından (10.12.10 Saat 00:39 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Ard arda mesaj gönderemezsiniz. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Albay |
dediklerin doğru ama istiklal marşının kaldırılmasına ses çıkarmak mı suç kaldırmak mı?
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yüzbaşı |
yahu kaldırıldığı falan yok nasıl okuyorsunuz yazdıklarımı
Modern sıkıntıların yanı sıra, eski, köhnemiş üretim tarzlarının bitkisel yaşamlarını sürdürmelerinin mirası olan bir dizi sıkıntı, doğurdukları çağ dışı toplumsal ve siyasi ilişkilerle birlikte bizi eziyor. Yalnız yaşayanlar değil, ölüler de canımıza okuyor.Le mort saisit le vif! Karl Marx |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Albay |
tamam da bu ulusal onurdur kaçmak da savaştan kaçmak gibi onursuzca bir şey ben de kaçtım ama doğru değil 1 kez oldu yani.
|
|
|
|
|
#8 | |||||||
|
Albay
|
Alıntı:
Alıntı:
Hadi herhangi bir sebeple törene katılmamayı anlarımda bunu övüne övüne söylemekte ayrı bir şey...
|
|
|
|
#9 |
|
Yüzbaşı |
Evet, robot gibi her hafta başı her hafta sonunda ezberletilmiş şeyleri söyleyip hissizleşmek istemiyorum. Herşeyin bir gururu vardır. İstiklal marşıda gıdaklar gibi her hafta başı her hafta sonu okutulup değerini bitirmemeli. Bu benim şahsi görüşümdür. İster katılın, ister katılmayın. Ek olarak birşeyi övünerek söylediğim yoktur ancak, benimde kaçtığım oldu pek çok kez, özellikle lise son sınıfta , dershaneye giden otobüsü kaçırıp vakit kaybetmemek için. Onun dışında,mesela canım bir gün sıkkındı, canım marş falan okumak istemiyordu, bastım gittim. Bunda büyütülecek birşey yok.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Albay |
Senin Ataların o marşı kaçarak veya canın sıkılarak okuman için sana hediye etmedi. Mehmet Akif Ersoy bu marşı Safahat'a bile koymadı ulusal onurdur diye. Türkiye'de bu yüzden gençlik küçümseniyor senin gibiler yüzünden bence. Bak ben de CHP'deki değişimden memnunum ama CHP hiçbir zaman istiklal Marşı'nı kaldıralım veya gerek yoktur böyle bir marşa gibi söylemde bulunmamış ve bulunmaz da.
Çünkü tabanı ister istemez hala Kemalistler oluşturuyor. Eğer senin gibiler artarsa Türkiye'de gençlik eylemleri Moskovacı ya da komünist olarak görülür. Çünkü yurtseverlikle bağdaşmayan bir şey bu. İstiklal Marşı sembolik olsa da onu koruyarak AKP'ye bu avantajı vermemek lazım ve gözdağı vermek lazım. Türkiye Gençlik Birliği 15 Aralık'ta İstiklal Caddesi'nde hep bir ağızdan İstiklal Marşımızı okuyacak mesela. Bu tür eylemler yapılması lazım ama sen daha gerekli olmadığını düşünüyorsun. O zaman Andımızı da kaldıralım. Hatta okul kitaplarından ve okul duvarlarından Atatürk resmini de kaldıralım. Gereksiz ve can sıkıcı öyle mi? Bu saygısızlık ve vefasızlıktır. Başka diyecek bir şey bulamıyorum.
|
|
|
|
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|