![]() |
|
![]() |
|||||||
| Kemalist Haberler Kemalist Düşünce Hakkında Basın da yayınlana etkinlik ve haberler |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Albay |
İstediğiniz Kadar Dava Açın TGB Haykıracak! NATO KAFA NATO MERMER!
Üniversite gençliği, ülkesine ve geleceğine sahip çıkmak için her gün polisin ve idarenin baskısıyla karşı karşıya kalıyor.
TGB Sakarya'nın, NATO Genel Sekreteri'nin gelişiyle ilgili yaptığı açıklamada kullanılan pankarta dava açıldı. TGB Sakarya İl Başkan Deniz Bilici yaptığı açıklamada şunlara değindi: "Yapılan basın açıklamasında üzerinde Tayyip Erdoğan'ın resminin bulunduğu "NATO KAFA NATO MERMER" pankartını Sakarya Emniyeti Güvenlik Şube Müdürünün uyarısıyla kaldırmak zorunda kaldık. Ancak ertesi gün pankartın basına yansımasından dolayı, ben ve pankartı açan TGB Sakarya il yönetim kurulundan 2 arkadaşım ifade vermek üzere emniyete çağırıldık. Daha sonra hakkımızda açılan davada iddia edilen suçu iddianameden aynen aktarıyorum: "Şüpheliler 07.10.2010 günü Adapazarı Kültür Merkezi önünde yapılan basın açıklaması sırasında T. C. Başbakanı Recep Tayyib Erdoğan'ın fotoğrafının bulunduğu "NATO KAFA NATO MERMER" içerikli pankartı açtıkları ve dosyada delil olarak bulunan bu pankartın aynısını el bildirisi şeklinde hazırlayıp dağıttıkları ve 'Nato'nun uşağı Recep Tayyip Erdoğan' şeklinde slogan atarak atılı hakaret suçlarını işlediklerine dair kamu davası açmaya yeterli şüphe oluşturacak delil bulunduğu anlaşılmakla, Şüphelilerin atılı suçtan yargılamalarının yapılarak eylemlerine uyan ve yukarıda belirtilen sevk maddeleri gereğince ayrı ayrı cezalandırılmalarına karar verilmesi kamu adına talep ve iddia olunur.20.10.2010" İddianamede belirtilen sevk maddeleri; TCK 125/1-3.a-4, 126/1, 53/1-2-3 maddeleri ayrıca ekte gönderiyorum. TGB Türkiye çapında birçok ilde, 7 Ekim 2010 tarihinde NATO Genel Sekreteri Rasmussen' in Türkiye'ye gelişini protesto etmişti. Ankara'da yapılan eylemde TGB Genel Başkanı İlker Yücel, TGB Gn. Bşk. Yrd. Adnan Türkkan ve TGB GYK üyesi Utku Reyhan gözaltına alınmış ve ifade vermişlerdi. Haklarında açılan soruşturma henüz neticelenmedi. NATO Genel Sekreteri'nin ziyaretinin nedeni kısa süre sonra anlaşıldı. Türkiye'ye Füze Kalkanı projesi dayatıldı. Ayrıca iddianame, ifadelerimizde belirttiğimiz adreslere değil ikamet adreslerimize gönderilmiştir. Dün (06.12.2010) evime karakoldan bir çağrı mektubu gönderildi. Babam, ne için çağırıldığımı öğrenmek amacıyla karakola gittiğinde aileme ve bana ait gelir-gider ve mal tespiti yapıldı. Deniz Bilici TGB Sakarya 8 Aralık 2010
Fikirler; zorla ve şiddetle, top ve tüfekle asla öldürülemez! Mustafa Kemal Atatürk Oyları kimin verdiği değil kimin saydığı önemlidir. Josep Stalin Gerçekçi olalım, imkansızı isteyelim. Ernesto Che Guevara Bırakın dünyadaki bütün inançların rahipleri dünya ötesindeki cenneti anlata dursunlar, biz insan için cenneti yeryüzünde inşa edeceğiz! Lev Troçki |
|
|
|
|
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|