![]() |
|
![]() |
|||||||
| Atatürk İlke ve Devrimleri Atatürk İlke ve Devrimleri hakkında genel bilgiler |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Albay |
Atatürk'ün1 ilkesi muhafazakarlıkmış.
[KALIN]Ben 8.sınıfa gidiyorum. İnkılap Tarihini ve Atatürkçülüğü öğreniyoruz (!) haftada 3 saat. Allah'tan hocalarımız çok iyi. Yoksa ders değil, her şey yalan çünkü.
Mesela Atatürk'ten bahsederken milliyetçi-muhafazakar, milli kültüre çok bağlı, geleneklerine çok uyan biriymiş gibi anlatıyorlar. Ama devrimci diyemiyorlar. Tamam, devrim demek yasak. Anladık... Bari ihtilalci, inkılapçı diyin be kardeşim... Ama yok illa sağcı profili verecekler. Ne de olsa resmi tarih. Atatürk'ü bile onlardan biriymiş gibi gösteriyorlar. Ulan, bu mu Milli Eğitim. Milli Eğitim Bakanlığı'nda bir tane eğitimci, öğretmen gösterin bana Allah aşkına! Atatürk, Türkçülüğü seçmiş, İslamcılığı desteklemiş. Bu da Türk-İslamcılıkmış falan filan. Saçmalığın daniskası yani. Ben bu dersin sınavlarında gerçekleri yazacağım, tüm öğretmenlerime duyurulur. Ben bir kemalistim, devrimciyim. Böyle bir dersi kabul etmiyorum... Yazdıklarımı yanlış kabul edip, düşük not verseniz bile, doğru olduğuna inandığım her şeyi yazacağım. Size de yalanlarınıza da ihtiyacım yok...[/KALIN]
Fikirler; zorla ve şiddetle, top ve tüfekle asla öldürülemez! Mustafa Kemal Atatürk Oyları kimin verdiği değil kimin saydığı önemlidir. Josep Stalin Gerçekçi olalım, imkansızı isteyelim. Ernesto Che Guevara Bırakın dünyadaki bütün inançların rahipleri dünya ötesindeki cenneti anlata dursunlar, biz insan için cenneti yeryüzünde inşa edeceğiz! Lev Troçki |
|
|
|
|
|
#2 | |||||
|
Albay
|
Atatürk'ün devrimciliğini 80 darbesinden sonra bu millete unutturdular. Devrim sözü yasaklandı inkılap oldu!
MEB'deki öğretmenlerin hepsi için genelleme yapma. Bir kere onlar müfredatta ne varsa onu anlatmak zorunda. Suç o öğretmenlerde değil milli(!) eğitimde! Konu dışı ama bu forumun anasayfasında "Atatürk İlke ve İnkilapları" yazıyor. O "Atatürk İlke ve Devrimleri" olarak değiştirilse daha iyi olur.
|
|
|
|
#3 |
|
Site Yöneticisi... |
Değiştirilmiştir...
[Üye Olmadan veya Giriş Yapmadan Linkleri Göremezsiniz Üyelik İçin Tıklayınız...] [Üye Olmadan veya Giriş Yapmadan Linkleri Göremezsiniz Üyelik İçin Tıklayınız...] FACEBOOK GRUP: [Üye Olmadan veya Giriş Yapmadan Linkleri Göremezsiniz Üyelik İçin Tıklayınız...] FACEBOOK SAYFA: [Üye Olmadan veya Giriş Yapmadan Linkleri Göremezsiniz Üyelik İçin Tıklayınız...] (Kemalist Düşünce) [Üye Olmadan veya Giriş Yapmadan Linkleri Göremezsiniz Üyelik İçin Tıklayınız...] (Kemalist Gündem) TWİTTER: [Üye Olmadan veya Giriş Yapmadan Linkleri Göremezsiniz Üyelik İçin Tıklayınız...] Vazifeyi ihmale sürükleyen merhamet, vatana ihanettir... Mustafa Kemal ATATÜRK |
|
|
|
| kemalist Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: |
Türk Devrimi (03.10.10)
|
|
|
#4 | |
|
Albay |
Alıntı:
TEK YOL DEVRİM!
Fikirler; zorla ve şiddetle, top ve tüfekle asla öldürülemez! Mustafa Kemal Atatürk Oyları kimin verdiği değil kimin saydığı önemlidir. Josep Stalin Gerçekçi olalım, imkansızı isteyelim. Ernesto Che Guevara Bırakın dünyadaki bütün inançların rahipleri dünya ötesindeki cenneti anlata dursunlar, biz insan için cenneti yeryüzünde inşa edeceğiz! Lev Troçki |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yüzbaşı |
bencede genelleme. benim ortaokul ve lisedeki inkilap hocalarım tam biir kemalistti. inkılap demez ısrarla devrim derdi. şu an ki unv.dede inkılap dersine kemalist birisi geliyor.
ama vahim olan birşey var.. derse türbanlı kızlarda giriyor... abdullah gülün rektör değişikliklerinden sonra çoğu unv böyle.. yasak masak yok gibi..
Modern sıkıntıların yanı sıra, eski, köhnemiş üretim tarzlarının bitkisel yaşamlarını sürdürmelerinin mirası olan bir dizi sıkıntı, doğurdukları çağ dışı toplumsal ve siyasi ilişkilerle birlikte bizi eziyor. Yalnız yaşayanlar değil, ölüler de canımıza okuyor.Le mort saisit le vif! Karl Marx |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Albay |
Evet, Türban yasağı kalktı özellikle medyaya yansımadı. Ben de bugünkü Sözcü'de okudum. Bu konuda da Doğu Perinçek'in çok güzel bir yazısı var İşçi Partisi'nin sitesinde. Okumanızı öneririm.
Yazıda çok genelleme yaptım. Bizim tüm hocalar ya komünist ya kemalist. Zaten FMV, Şemsi Efendi Mektepleri okulunun devamıdır. Mason okulu der muhafazakarlar bizim okulumuza. Ama sistem böyle.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yüzbaşı |
kaldı ki mason okulu olmasının-olsa bile- bir zararı yok. kimse masonlar hakkında birsey bilmiyor. geveleyip duruyorlar.
Modern sıkıntıların yanı sıra, eski, köhnemiş üretim tarzlarının bitkisel yaşamlarını sürdürmelerinin mirası olan bir dizi sıkıntı, doğurdukları çağ dışı toplumsal ve siyasi ilişkilerle birlikte bizi eziyor. Yalnız yaşayanlar değil, ölüler de canımıza okuyor.Le mort saisit le vif! Karl Marx |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Albay |
evet, sağcı-milliyetçi ya da dinci okullar çok fazla ama kimse onlara alf etmiyor. bizim okula mason okulu diyorlar. bizim okuldaki tüm hocalar cumhuriyet okur, genç hocalar sözcü okur mesela. bizi devrimci ve atatürkçü yetiştiriyor. çok iyi birşey
|
|
|
|
|
#9 | |||||
|
Er
|
Bir de Fethullaçılık var diyecekler utanmasalar.
|
|||||
|
|
|
|
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|