![]() |
|
![]() |
|||||||
| Linkler Kemalist düşünce forum sitesinin kurulumda yardım eden veya dost siteler... |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 | ||||||
|
Er
|
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü, 2001 yılında kurulan ve kurulduğu günden itibaren üniversite gençliğine Atatürkçü Düşünce Sistemi’ni anlatabilmeyi ve benimsetebilmeyi amaç edinen ve bu yönde faaliyet gösteren bir öğrenci topluluğudur.
Kulübümüz; fikir tartışmaları yapan, konferanslar organize eden, üyelerine vatan ve Atatürk sevgisi aşılamak amacıyla tarihi ziyaretlerde bulunan, gerekli makamlardan aldığı izinlerle yayınlar hazırlayan, eğitimde fırsat eşitliğine olan inancı ile yoksul ilköğretim öğrencilerine eğitim hizmeti veren, bunların yanı sıra kitap kampanyaları ve yetiştirme yurdu ziyaretleri gibi sosyal yardımlaşma programları yürüten bir topluluktur. Kulüp üyeleri; yurduna hizmet etmeyi, bireysel olarak başarılı olmayı hatta derslerinde başarılı olmayı dahi, Atatürkçülüğün bir gereği olarak gören idealist gençlerden oluşmaktadır. Tüm faaliyetlerimiz kulübümüzün yönetim kurulu tarafından genel üyelerin de fikri alınarak tasarlanmakta ve izne tabi olarak gerçekleştirilmektedir. Bandırma Dergisi; Ondokuz Mayıs Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü’nün üniversitemizin farklı bölümlerinde eğitim – öğretim hayatını devam ettiren üyeleri tarafından 2006 yılından itibaren çıkarılan, Kemalizm’in prensiplerini esas alarak eleştirel aklı ve bilimsel düşünceyi toplumda yaygınlaştırmayı hedef edinen, üniversite gençliğine Atatürkçü Düşünce Sistemi’ni anlatabilmeyi ve benimsetebilmeyi amaç edinen, Kemalizm’i 21. yüzyıla taşıyan teorik, yıllık süreli, Bağımsız Kemalist Dergidir. Bu amaçla, hazırladığımız dergilerde tarihin tozlu yapraklarında kalmış bulunan Kemalizm ideolojisinin temel söylem ve eylemleri hakkında bilgi veren belgeler irdelenmektedir. Bilimsel bir anlayışla ülkemizin içinde bulunduğu güncel sorunlara ilişkin yapılan araştırmalar topluma sunulmaktadır. Bu bağlamda; siyasi, ekonomik, psikolojik, sosyolojik ve sanatsal konular incelenmektedir. Aydınlarımızla yapılan söyleşiler, halkımızın zihniyet ve hedefi ile aydınlar arasında bir uyum sağlanması amacındadır. Kemalizm söylemlerini eyleme dönüştüren faaliyetler dergilerimizde Kemalizm’in sürekli devrimcilik anlayışı çerçevesinde tanıtılmaktadır. Samsun'da olan dostlarımızı, kardeşlerimizi kulübümüze; internetteki dostlarımızı da kulübümüzün sitesine ve facebook grubuna bekliyoruz kardeşlerim. Aydınlık için... İnsanlık için... Barış için... Adaletli bir dünya için... Ve güzel ulusumuz için mücadele etmeye hazır, yürekli kardeşlerimizi, bizimle beraber mücadele etmeye ve bizlere destek olmaya çağırıyoruz... Ondokuz Mayıs Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü (OMÜ ADK) : [Üye Olmadan veya Giriş Yapmadan Linkleri Göremezsiniz Üyelik İçin Tıklayınız...] Bandırma Dergisi : [Üye Olmadan veya Giriş Yapmadan Linkleri Göremezsiniz Üyelik İçin Tıklayınız...] Facebook Grubumuz : [Üye Olmadan veya Giriş Yapmadan Linkleri Göremezsiniz Üyelik İçin Tıklayınız...] |
||||||
|
|
|
| Vendetta Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: |
Fikriye (25.09.10)
|
|
|
#2 | ||||||
|
Tüm General
|
Bu kadar olur yani
Ben de on dokuz mayıstayım ![]()
Cebren ve hile ile aziz vatanın,bütün kaleleri zapt edilmiş,bütün tersanelerine girilmiş,bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.Bütün bu şeraitten dahi elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde,iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler,hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerini siyasî emelleriyle tevhit edebilirler.Millet fakr-u zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir. K.ATATÜRK |
||||||
|
|
|
| Fikriye Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: |
Vendetta (25.09.10)
|
|
|
#4 | ||||||
|
Er
|
Merhaba dostlar,
Kulübümüzün 09 Ekim 2010 Cumartesi, 14:00'te , ATAKUM EĞİTİM FAKÜLTESİ'nde Açılış Toplantımız ve ardından Bandırma Vapuru ziyaretimiz olacaktır. Samsun'daki dostlarımızı aramızda görmekten mutluluk duyarız. Konu Vendetta tarafından (09.10.10 Saat 22:59 ) değiştirilmiştir.. |
||||||
|
|
|
|
|
#5 | ||||||
|
Er
|
![]() Tüm Samsunlu dostları, yurtseverleri toplantımıza bekliyoruz. |
||||||
|
|
|
|
|
#7 |
|
Albay |
ADK, TGB'nin kurduğu bir örgüt değil mi?..
Fikirler; zorla ve şiddetle, top ve tüfekle asla öldürülemez! Mustafa Kemal Atatürk Oyları kimin verdiği değil kimin saydığı önemlidir. Josep Stalin Gerçekçi olalım, imkansızı isteyelim. Ernesto Che Guevara Bırakın dünyadaki bütün inançların rahipleri dünya ötesindeki cenneti anlata dursunlar, biz insan için cenneti yeryüzünde inşa edeceğiz! Lev Troçki |
|
|
|
|
|
#8 | ||||||
|
Tüm General
|
Gayet güzeldi (:
Cebren ve hile ile aziz vatanın,bütün kaleleri zapt edilmiş,bütün tersanelerine girilmiş,bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.Bütün bu şeraitten dahi elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde,iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler,hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerini siyasî emelleriyle tevhit edebilirler.Millet fakr-u zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir. K.ATATÜRK |
||||||
|
|
|
| Fikriye Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: |
Vendetta (29.10.10)
|
|
|
#9 | ||||||
|
Er
|
Hayır kardeşim, ADK/ADT'ler, üniversitelerdeki arkadaşların kurmuş oldukları kulüp/topluluklardır. Bu toplulukların içerisinde TGB'li arkadaşlar bulunabilir, ama TGB'nin kurumsal olarak kurduğu bir oluşum değildir ADK. Kaldı ki TGB 2006 yılında, bizim topluluğumuz olan OMÜ ADK 2001 yılında kuruldu...
BU arada beğenmene sevindim Ezgi... Yine bekleriz. |
||||||
|
|
|
|
|
#10 | ||||||
|
Er
|
![]() |