|
|
#21 | |||||||
|
Tüm General
|
Çok ..çok güzel anlatmıssın umarım mesaj ulasması gereken yerlere ulasır
Alıntı:
Cebren ve hile ile aziz vatanın,bütün kaleleri zapt edilmiş,bütün tersanelerine girilmiş,bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.Bütün bu şeraitten dahi elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde,iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler,hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerini siyasî emelleriyle tevhit edebilirler.Millet fakr-u zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir. K.ATATÜRK |
|||||||
|
|
|
|
|
#22 | |||
|
Add Gençliği
ADD yönetimlerine öteden beri sıcak bakamadım.ADD Yönetimi fiziksel alltyapısını tamamlamış ancak zihinsel anlamda kurumsallaşması eksik kalmış hatırı sayılır bır dernektir.İçlerinde önemli çalkantıların yaşandığı duyumlarını alıyoruz.Ben Atatürkçülük kelimesinin sonradan çıkartılmış bir kelime olduğuna inandığım için KEMALİST bir cizgide orjinal kurama sadık kalarak bu alana katkı vermeye çalıştım.ADD yapılanmasını ben kısmen CHP nın içinde bulunduğu durumla benzeştiriyorum.Kemalist bir zıhinsel sıçrayışı yapamamaş bu dernek eklektik bir Ataturkçülük Savunuculuğu yapmakta ve ekseriya "Laiklik" eksenınde kalmaktadır.Dolayısıyla holistık olarak Kemalizmi kucaklamakta eksikleri vardır. ADD gençlik gruplarıda genelde bu çizgide kalmaktadır.Bilincsiz genc insanların Kemalizmi bu noktadan ibaret saymaları ve ilk deneyimlerini buralarda kazanmaları zaman zaman iletişimde güçlüklerle karşılaşmama neden oldu.Bu güçlükleri yakın çevremde de bazı kişilerin yaşadığını da biliyorum.Özellikle bu genç arkadaşlara tavsiyem; bazı ezberlerden kurtulmaları ve içlerinde yer aldıkları kuruma ve daha sonrada kendilerine karşı özeleştiri yapan bireyler olmalarıdır.Türkiye ye ve Kemalizme sahip çıkmak bir partiye ve bir derneğe sahip çıkmak kadar önemlidir. ADD ekolunun benim algıladığım anlamda Kemalist bır çizgi yakalayamadıgına dair inancımı onyargısız ve samimi bir fikrim olarak kabul etmenizi ümit ederim. Saygı ve sevginin özellikle büyüklere karşı saygının en az laiklik kadar önemli Kemalıst bir erdem olduğunu hatırlatırım. Sevgiler. |
|||
|
|
|
#23 | |||||||
|
Tüm General
|
Alıntı:
Cebren ve hile ile aziz vatanın,bütün kaleleri zapt edilmiş,bütün tersanelerine girilmiş,bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.Bütün bu şeraitten dahi elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde,iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler,hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerini siyasî emelleriyle tevhit edebilirler.Millet fakr-u zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir. K.ATATÜRK |
|||||||
|
|
|
|
|
#24 |
|
Albay |
Gerçekten ona yapılan komploya üzüldüm ama gitmesine de sevindim; böyle gitmesine gerek kalmadan kendisi istifa etseydi şuanda Recep'in alay edeceği bir kişi olamazdı CHP'de. Bir şey soracağım: Deniz Baykal istifa ettiğini açıklmadan önce ama kaset ortaya çıkınca neden birçok kemalist yazar Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkan olmasını istedi ve diğer yandaş yazarlar istifa etme diye yalvardı? Özellikle MHP'li taba. Deniz Baykal'ın onlarla bir siyasi ilişkisi mi vardı normalin üstünde.
Fikirler; zorla ve şiddetle, top ve tüfekle asla öldürülemez! Mustafa Kemal Atatürk Oyları kimin verdiği değil kimin saydığı önemlidir. Josep Stalin Gerçekçi olalım, imkansızı isteyelim. Ernesto Che Guevara Bırakın dünyadaki bütün inançların rahipleri dünya ötesindeki cenneti anlata dursunlar, biz insan için cenneti yeryüzünde inşa edeceğiz! Lev Troçki |
|
|
|
|
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|