Geri git   Kemalist Düşünce Forumu, kemalist sistem, ideolojik paylaşım platformu / Kemalist Düşünce İdeolojisi / Kemalistler (Yitirdiklerimiz)
Facebook

Kemalistler (Yitirdiklerimiz) Kemalizme gönül vermiş kişiler...

Yeni Konu aç Cevapla

Seçenekler Stil
Alt 08.09.10, 13:34   #1
deniz68ruhu
Albay

deniz68ruhu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye No: 1537
Tesekkür: 68
22 Mesajina 24 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 3 deniz68ruhu is on a distinguished road
deniz68ruhu - MSN üzeri Mesaj gönder
Bizler Sapına Kadar Atatürkçüyüz!

THKPC VE KEMALİZM SAVUNMASI - Mahir ÇAYAN

Mahir Çayan kendi yaptıgı savunmada bakın kemalizm hakkında neler diyor:

“İddia makamı, ihtilalci kavramı ile Marksist kavramını eş anlamda kullanmaktadır.

“Bu anlayış, hayatın realitelerine, dünya devrimci pratiğine ve de bilime aykırı bir anlayıştır. Sosyalist olmayan bir kişi pekâlâ ihtilalci olabilir. Mesela: Büyük Fransız Devriminin önderleri, Marat, Robespier… sosyalist değillerdi, ama gerçek birer ihtilalci idiler.

“Proletaryanın ideolojisi olan sosyalizmin henüz teorik ve pratik temellerinin mevcut olmadığı 18’inci Yüzyıl için geçerli olan bu durum, 20’nci Yüzyılda da geçerlidir.

“Bu gerçek, 20’nci Yüzyılda yani sosyalist ve milli demokratik devrimler çağında emperyalist boyunduruk altında olan bizim gibi ülkelerde özellikle geçerlidir.

“Şöyle ki:

“Bolivya’da Yankee Emperyalizmine karşı isyan bayrağı açarak dağa çıkan Papaz Camillo Torres, sosyalist değildi, ama gerçek bir devrimciydi.

“Cezayir Halk Savaşı’nda, Fransız Emperyalizmine karşı, kanla, ateşle halkının kurtuluş destanını yazan Cezayir Milliyetçileri Marksist değillerdi, ama kelimenin gerçek anlamıyla ihtilalciydiler.

“Dünyanın ilk zaferle biten Halk Savaşını sürdüren Kuvayı Milliye’nin yönetici kadrosu sosyalist değildi, ama sapına kadar ihtilalciydi…

“Keza, bugün, Vietnam’da Amerikan Emperyalizmine karşı dövüşen Budist rahipler Marksist değillerdir, ama devrimcidirler.

“Hayat, bunun tersinin de geçerli olduğunu söylemektedir. 20’nci Yüzyıl devrimci pratiği, sosyalist olmayan devrimcileri kaydettiği gibi, tüzük ve programlarında “Marksist-Leninist” yazan pek çok örgütün (ve de mensuplarının) devrimci olmadıklarını da belirtmektedir.

“Mesela, Latin Amerika’da Milli Kurtuluş harekatına yan çizen pek çok “Marksist Parti” vardır. Ama bu parti ve mensuplarının hiçbiri devrimci değildir. Papaz Camillo Torres bunların hepsinden daha ileridir ve de devrimcidir.

“Keza, Cezayir Halk Savaşı’nda Milli Kurtuluş Savaşı’na yan çizerek, Cezayir için en iyi çözüm yolunun sosyalist Fransa’nın bir eyaleti olmasında gören Cezayirli Sosyalist aydın da, O’nun partisi de devrimci değildir. Bilimsel Sosyalizmden habersiz Cezayirli bir milli kurtuluşçu, bu aydından da, O’nun partisinden de ilericidir, devrimcidir.

“Bu örneklere, sayısız örnekler katmak mümkündür.

“Kısacası, kim emperyalist boyunduruğa karşı, halkının kurtuluşu için, bütün varlığını ortaya koyarak savaşıyorsa ihtilalci de, devrimci de, ilerici de odur!

“İhtilalci ve ihtilal kavramlarından, sadece sosyalist ve proletarya devrimini anlayan iddia makamı için, Atatürk, elbette ki devrimci (ihtilalci) değildir; evrimcidir. Bize ve tarihe göre, meselenin bu izah tarzı, en nazik deyimle, G. M. Kemal Atatürk’ün tarihî kişiliğini ve O’nun eseri olan Anadolu İhtilali’ni hiç ama hiç anlamamanın somut belgesidir. Ve G. M. Kemal Atatürk’ü bu şekilde değerlendirenler ne kadar Atatürkçülük iddiasında olurlarsa olsunlar onların Atatürkçülüğü, “gardrop” Atatürkçülüğünden öteye gitmez.

“Hayatın cilvesine bakın ki, onun açtığı yolda Milli Kurtuluş Bayrağını 1971 Türkiye’sinde dalgalandıran bizler, O’nun adına, O’nunla uzaktan yakından ilişkisi olmayanlar tarafından O’na ihanetle suçlanıyoruz.

“Gerçekten garip olan bu durum, asla bizi şaşırtmıyor. Bu, tarihin her döneminde hâkim sınıfların uyguladığı bir taktiktir. Ülkesinde dünyayı değiştiren, halkına ve ulusuna mal olmuş her ihtilalciyi, ölümünden sonra hâkim sınıflar (O’nun devrimci kişiliğini ve eylemini kendi sınıfsal çıkarları paralelinde tahrif ederek) O’nun izinde yürüyen devrimcilere karşı, kalkan olarak ileri sürerler. Bu, objektif bir olgudur ve bugüne kadar, sınıflar mücadelesinde, ilerici gerici mücadelesinde hep böyle süregelmiştir.

“Büyük Fransız Devriminde, karşıdevrimciler tarafından katledilmiş olan devrimci Marat, bir süre sonra, O’nun izinde yürüyen devrimcilere karşı, karşıdevrimin bayrağı olarak çıkartılmaya çalışılmıştır. Marat’ın izinde yürüyen Jakoben’lere (Robespier ve arkadaşlarına) karşı, tutucu Jirondenler, Marat’ı kalkan olarak kullanmışlardır. O’nun izinde yürüyenleri, O’nun adına, O’nu katledenler suçlamışlardır.

“Ülkemizde de bugün aynı oyun oynanmaktadır.

“Gazi Mustafa Kemal’in “Ya İstiklal, Ya Ölüm” şiarını kendisine şiar edip, O’nun hedeflendirdiği Tam Bağımsız Türkiye için mücadele edenlerin karşısına, karşıdevrim, Atatürkçülük iddiasıyla çıkmaktadır.

“Bu, tarihin paradoksudur.” (THKP-C Savunma, s. 127-129)

“(…) Kemalizm, emperyalist boyunduruk altında olan yarısömürge ülkelerin devrimci milliyetçilerinin bir kurtuluş bayrağıdır. Kemalizm’e ruh veren, onu yaşatan, Milli Kurtuluşçuluğun (yani, antiemperyalist ve antifeodal) tavır alışıdır.” (agy., s. 130)

“Kemalizm, ülkemizde asker sivil aydın zümrenin geleceğini yansıtan, antiemperyalist ve antifeodal bir tavır alıştır. Bu yüzden Kemalizmin sağı solu olmaz.

“Kemalizm soldur, Milli Kurtuluşçuluktur, emperyalizme karşı bu zümrenin isyan bayrağıdır.

“Milli Kurtuluşçu bir tutum yansıtması açısından bizler sapına kadar Atatürkçüyüz. Onun Milli Kurtuluşçuluk bayrağını, hayatımız da dahil, her şeyimizi ortaya koyarak biz dalgalandırıyoruz.” (agy., s. 131)

Yani Mahir Çayan Atatürkçüdür, ayrıca devrimci olmak için sosyalist olmak gerekmez diyor. Yani sitem ediyor marksistlere. Sapına kadar kemalist Mahir Çayan!

Oyları kimin verdiği değil kimin saydığı önemlidir.
Josep Stalin

Gerçekçi olalım, imkansızı isteyelim.
Ernesto Che Guevara

Bırakın dünyadaki bütün inançların rahipleri dünya ötesindeki cenneti anlata dursunlar, biz insan için cenneti yeryüzünde inşa edeceğiz!
Lev Troçki

Konu deniz68ruhu tarafından (08.09.10 Saat 13:36 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Ard arda mesaj gönderemezsiniz.
deniz68ruhu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.09.10, 15:49   #2
Fikriye
Tüm General

Fikriye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye No: 279
Tesekkür: 31
19 Mesajina 20 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 8 Fikriye is on a distinguished road
Yazıyı okumadan önce başlığa takıldım, bu ne biçim bir tabirdir ya...!

Daha öncede bir üye forumda iki üç kez kullanmıştı bu sapına kadarı, bir başka üye de eklenince düşüncemi belirtmek istedim böyle argo vari sözler bence hiç yakışmamış...
Cebren ve hile ile aziz vatanın,bütün kaleleri zapt edilmiş,bütün tersanelerine girilmiş,bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.Bütün bu şeraitten dahi elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde,iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler,hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerini siyasî emelleriyle tevhit edebilirler.Millet fakr-u zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.
K.ATATÜRK
Fikriye isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.09.10, 15:52   #3
deniz68ruhu
Albay

O başlıkta veya o tabirde ne bir argo ne de başka bir şey vardır. MAhir Çayan'ın o kadar güzel sözünden neden ona bu kadar çok takıldıysan?!

tam anlamıyla, bütünüyle:
"O sapına kadar askerdir; asker doğmuş, asker ölecektir."- H. Taner.

TDK'da da böyle yazıyor sapına kadarın anlamı. Argoyla alakası yok. Argo olsa ne olur ayrıca. Adam savaşçı. Süslü cümleler mi kursaydı. Bak ne güzel cümleleri var başka. Feodalizme, kapitalizme, emperyalizme karşı kemalizmi benimsediğini söylüyor. SApına kadar kemalist yani! 68liler Vakfı başkanıyla da konuşuyorum her hafta artık. O da bana Mahir'in kemalist olduğunu söyledi. Deniz Gezmiş kadar kemalisttir.

Josep Stalin

Ernesto Che Guevara

Bırakın dünyadaki bütün inançların rahipleri dünya ötesindeki cenneti anlata dursunlar, biz insan için cenneti yeryüzünde inşa edeceğiz!
Lev Troçki
Alt 08.09.10, 16:02   #4
Fikriye
Tüm General

Fikriye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye No: 279
Tesekkür: 31
19 Mesajina 20 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 8 Fikriye is on a distinguished road
Argo vari dedim, argo demedim...

Mahir konusuna gelseydim zaten daha zararlı çıkardın... Bu konuda olan görüşlerimizi daha önce paylaşmıştık oyüzden yorum yapmama gerek yok...

Ben hoş bulmuyorum, hepsi bu.
Cebren ve hile ile aziz vatanın,bütün kaleleri zapt edilmiş,bütün tersanelerine girilmiş,bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.Bütün bu şeraitten dahi elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde,iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler,hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerini siyasî emelleriyle tevhit edebilirler.Millet fakr-u zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.
K.ATATÜRK

Konu Fikriye tarafından (08.09.10 Saat 16:02 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Ard arda mesaj gönderemezsiniz.
Fikriye isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.09.10, 16:05   #5
deniz68ruhu
Albay

Tamam ama tartışabiliriz. MAhir kemalisttir. Kanıtlarını haftaya getirebilirim. Dediğim gibi, denizin abisiyle de 68liler Vakfı başkanıyla da tanıştım. Hepsinden bir şeyler öğrendim. En azından onlar görmüşler, Mahirle aynı odada kalmışlar, tartışmışlar. Biz sadece yazıyoruz. Ben de onların dedikleri doğrultusunda yazıyorum.

Ayrıca bu kadar güzel bir savunma metni var başka şeyler de tartışabilirz. Örneğin Mahir'in sosyalist olmayan da çok iyi devrimci olabilir Atatürk gibi...demesini tartışalım.. Bir dolu şey var.Ama başlığa takıldık !..

“Dünyanın ilk zaferle biten Halk Savaşını sürdüren Kuvayı Milliye’nin yönetici kadrosu sosyalist değildi, ama sapına kadar ihtilalciydi…

Harika bir söz... İşte budur... Kuvayi Milliye, kemalizm budur!

Josep Stalin

Ernesto Che Guevara

Lev Troçki

Konu deniz68ruhu tarafından (09.09.10 Saat 02:29 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Ard arda mesaj gönderemezsiniz.
Alt 11.09.10, 03:22   #6
Türk Devrimi
Albay

Türk Devrimi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye No: 651
Tesekkür: 54
50 Mesajina 62 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 5 Türk Devrimi is on a distinguished road
Komünist mahire Kemalist diyenler gerçek komünistlerden sosyal faşist sözünü duymaya hazır olsun. Her önüne gelene bu lafı söylüyorlar ama mahire Kemalist diyenler her türlü sözü hakeder, benden de daha ağır sözleri işitebilirsin.

Nikola TESLA
Türk Devrimi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11.09.10, 20:01   #7
deniz68ruhu
Albay

Mahir'i hangi tanımlamayla komünist yaptığını söyler misin? Evet, bize sosyal faşist diyorlar. Sebebi Mahir'e kemalist dememiz değil, sosyal demokrat olduğumuzu söylememizdir. Ben sosyal demokrat değilim, solcuyum. Bu yüzden o lafı eden cahillere aldırmıyorum. Ama bana Mahir'in komünist olduğunu kanıtlamalısın yoksa attığın iftira, söylediklerin, iddiaların boş birer laf olarak forumda kalır. Ben sana cevabımı yazacağım ama sen de açıklamalı olarak kemalist Mahir Çayan'a neden komünist dediğini söyle. Ayrıca Mahir, Deniz'den bile daha iyi solcu, Atatürkçüdür.

Josep Stalin

Ernesto Che Guevara

Lev Troçki
Alt 12.09.10, 11:17   #8
Türk Devrimi
Albay

Türk Devrimi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye No: 651
Tesekkür: 54
50 Mesajina 62 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 5 Türk Devrimi is on a distinguished road
Alıntı:
Ama bana Mahir'in komünist olduğunu kanıtlamalısın yoksa attığın iftira, söylediklerin, iddiaların boş birer laf olarak forumda kalır.
Neyi kanıtlayayım bunu küçük çocuklar bile bilir. Mahir, deniz gibileri geçiş dönemi yaşadı. Her biri sosyalist idi.

Nikola TESLA
Türk Devrimi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.09.10, 23:45   #9
deniz68ruhu
Albay

Kanıtın yoksa konuşmayacaksın kardeşim. Ben Deniz Gezmiş'in abisiyle, 68'lilerin Başkanıyla bile konuştum onlardan da mı iyi bileceksin. Toplu yazılar kitabını okudun mu Mahir Çayan'ın. Ne kadar kemalizmi övdüğünü biliyor musun sanki? Çocuklar bilmezler, büyükler de bilmezler. Çünkü halkımız kitap okumuyor senin gibi atıp tutuyor.

Josep Stalin

Ernesto Che Guevara

Lev Troçki
Alt 14.09.10, 18:27   #10
deniz68ruhu
Albay

Onlar sadece Kemalizm'i okuyorlar, bağnaz olmuşlar artık. Materyalizm, felsefenin ilkeleri, Marx, Lenin, Engels, Che okumak çok mu zor? Sana katılıyorum Sinan Abi bişi dicem uzun zamandır forumdayoktun özldim seni? Nerelerdeydin mesaj atsana...

Josep Stalin

Ernesto Che Guevara

Lev Troçki
Yeni Konu aç Cevapla

Seçenekler
Stil