![]() |
|
![]() |
|||||||
| Kemalistler (Yitirdiklerimiz) Kemalizme gönül vermiş kişiler... |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Albay |
68 Kuşağı Gençleri Kemalistti!
deniz68ruhu-anı,günce
Bu yazıyı yazdığım gün, Türkiye Gençlik Birliği'nin, Taksim'deki şubesine gittim. İlk gittiğimde şubedeki herkes bir işle meşguldüler. Televizyon'da Yalçın Küçük'ün programı vardı Ulusal Kanal'daki. Birçok kişi de onu izliyorlardı. Ben de kenara bir yere oturdum. Benim üyeliğim işleme daha önce alınmamış bu yüzden tekrar üyelik formunu doldurdum. Kırmızı Beyaz dergisini, Genç Adımlar dergisini, TGB, ADD, 68'liler Vakfı broşürlerini toplamaya çalışıyordum masalardan. Hediye olarak TGB Eğitim Kitaplığı'nın birinci kitabı olan "Türk Devrimi ve Milletleşme" kitabını verdiler. Ben de kendi isteğimle Bedri Baykam'ın Piramid Yayınevleri'nden çıkan kitabı "Sivil Diktaya Hayır"ı aldım. Hemen okumaya başladım. Sonra çıktım binadan bir Sözcü alıp geldim. Bir de baktım ki hiç kimse yok. Herkes vefat eden İşçi Parti İlçe Başkanı'nın cenazesine gitmiş. Balkonda bekledim. 68'liler Vakfı Yönetim Kurulu'ndan biri geldi oturdu karşıma. Ben de sanki TGB Taksim Şubesi'ni yönetiyormuş gibi "Nereden geldiniz?" diye sordum. Sonra o da "Asıl sen nereden geldin?" diye sordu. Çünkü onlar her gün 68'liler Vakfı olarak geliyorlarmış oraya. Gençlere yardım ediyorlarmış bazı konularda. Tabii ki sorduğuma bin pişman oldum. Neyse işte, sonra konuştuk, birazdan Deniz Gezmiş'in abisi gelecek dedi. Ben inanmadım ilk, ya da inandım ama şok oldum. Hemen annemi, babamı gelin buraya demek için aradım. Sonra çok sevdiğim Ahmet Abi'mi aradım. Hepsinin işleri vardı. Ama çok şey kaçırdılar bence. Deniz Gezmiş'in okul kimliğini gösterdi galiba bana Bora Gezmiş. Çok duygulandım o an. Sonra sohbet ettik. İbrahim Kaypakkaya'yı, Mahir Çayan'ı, Hüseyin İnan'ı, Yusuf Aslan'ın onurlu mücadelelerine önderlik eden Deniz Gezmiş'i anlattı. Atatürkçü olduklarını her defasında söylediler. Tabii İbo hakkında o kadar net konuşmadılar. Çünkü İbo'nun birçok yanlışları vardı. Ama o da 68 Kuşağındandı. Dışlanamazdı. Nitekim öyle de olmadı. Sonra günümüzün 68 Kuşağı görevini TGB'nin üstlendiğini söyledi. Ben de onları dikkatle dinledim. Evime doğru giderken içimi bir heyecan kapladı... Bu konuşma herkese nasip olmaz diyerek evin yolunu tuttum ve eve girer girmez babama, anneme anlatmaya başladım!.. 68 Kuşağı Kemalistti... Onun devamı niteliğindeki Türkiye Gençlik Birliği de kemalisttir... ![]()
Fikirler; zorla ve şiddetle, top ve tüfekle asla öldürülemez! Mustafa Kemal Atatürk Oyları kimin verdiği değil kimin saydığı önemlidir. Josep Stalin Gerçekçi olalım, imkansızı isteyelim. Ernesto Che Guevara Bırakın dünyadaki bütün inançların rahipleri dünya ötesindeki cenneti anlata dursunlar, biz insan için cenneti yeryüzünde inşa edeceğiz! Lev Troçki |
|
|
|
|
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|