![]() |
|
![]() |
|||||||
| Kemalistler (Yitirdiklerimiz) Kemalizme gönül vermiş kişiler... |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Albay |
Yusuf Aslan, Hüseyin İnan
Yusuf Aslan, (d. 1947 - ö. 6 Mayıs 1972) THKO kurucularından olan ve 1972 yılında idam edilen devrimcidir. Deniz Gezmiş ve Hüseyin İnan'la birlikte idam edilmiştir.
Ben ülkemin bağımsızlığı ve halkımın mutluluğu uğrunda şerefimle bir defa ölüyorum. Sizler, bizi asanlar şerefsizliğinizle her gün öleceksiniz. Biz halkımızın hizmetindeyiz. Sizler Amerika’nın hizmetindesiniz. Yaşasın devrimciler! Kahrolsun faşizm! Hüseyin İnan (1949–1972), Türk devrimci Ben şahsi hiçbir çıkar gözetmeden,halkımın mutluluğu ve bağımsızlığı için savaştım.Bu bayrağı Türkiye halkına emanet ediyorum.Yaşasın işçiler,köylüler ve yaşasın devrimciler,kahrolsun faşizm...! - 6 Mayıs 1972 Bir insanın sonunda karşılaşacağı tabii sonuç bildiğiniz sebeplerden dolayı erken önüme çıktı... Biliyoruz, bizi idam edeceksiniz. Bu kararı bilmeyerek alıyorsanız, büyük bir hata işliyorsunuz. Yok bilerek alıyorsanız, ne diyeyim, yolunuz açık olsun! (Mahkemedeki son ifadesinden)
Fikirler; zorla ve şiddetle, top ve tüfekle asla öldürülemez! Mustafa Kemal Atatürk Oyları kimin verdiği değil kimin saydığı önemlidir. Josep Stalin Gerçekçi olalım, imkansızı isteyelim. Ernesto Che Guevara Bırakın dünyadaki bütün inançların rahipleri dünya ötesindeki cenneti anlata dursunlar, biz insan için cenneti yeryüzünde inşa edeceğiz! Lev Troçki |
|
|
|
|
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|