Geri git   Kemalist Düşünce Forumu, kemalist sistem, ideolojik paylaşım platformu / Kemalist Düşünce İdeolojisi / Kemalizm
Facebook

Kemalizm Kemalizm Nedir?

Yeni Konu aç Cevapla

Seçenekler Stil
Alt 08.07.10, 11:05   #1
deniz68ruhu
Albay

deniz68ruhu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye No: 1537
Tesekkür: 68
22 Mesajina 24 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 3 deniz68ruhu is on a distinguished road
deniz68ruhu - MSN üzeri Mesaj gönder
ATATÜRK,Türkçülüğe Karşıydı!-İlhan Selçuk

Ne Kürtçüyüz, Ne Türkçü, Ne de Nazi…
İlhan Selçuk
7 Temmuz 2010

“Nazi”, Almanca “national sozialist”in kısaltılmışı. Daha yaygın kullanımıyla faşist sözcüğünün anlamdaşı. Ne var ki Alman nazizmiyle İtalyan faşizmi arasında da ayrımlar bulunuyor. Şimdi bu girdi çıktıları ele almak işi uzatır. Ben konuya bir başka yerden girmek istiyorum; yazının başlığını koyarken önce şöyle yazmayı düşünmüştüm:
Ne Kürtçüyüz, ne Türkçü, ne de Almancı…

Ancak sözcüklerin serüveni ilginçtir. Bir sözcük doğar, büyür, gelişir, zenginleşir ya da yoksullaşır. Anadolu’dan kalkıp gurbete giden emekçimize “Almancı” adı takılmadı mı!.. Demek ki “Türkçü” ile “Almancı” aynı anlamı vurgulamıyor. Nazi’ye gelince, daha yaygın bir kapsamı var, Nazi yalnız Alman’dan olmaz ki; Türk’ten, İtalyan’dan, Kürt’ten, Arnavut’tan da çıkar.

*

Nitekim çıkıyor…

Daha önce bu köşede yazmıştım; ama deneyimle saptanmıştır ki bir kez yazmak yetmiyor…

Yineleyeyim:

Türk olmak başka, Türkçü olmak başka…

Kürt olmak başka, Kürtçü olmak başka…

Türklerde milliyetçilik bilinci 20’nci yüzyılın başında yalazlandı…

Ateş, yürekleri öylesine dağladı ki çarçabuk Türkçülüğe kaydık; Mehmet Emin Yurdakul ne diyordu:

Ben bir Türküm dinim cinsim uludur,

Sinem özüm ateş ile doludur.

Turan’ı fethetmek, Pantürkizmi amaçlamak; hep o ateşin körüklediği atılımlardır. Ama Atatürk, Türkçülüğe karşı çıktı, Türkçülük ideolojisinin yuvalarını oluşturan “Türkocağı” örgütünü kapattı, şubelerine kilit vurdu, Halkevi’ni kurdu. 1911’den başlayarak 11 yıl iç ve dış savaşla kurulan Cumhuriyet Türkiyesi’nde barışa özlem vardı, “Anadoluculuk” nemize yetmiyordu?..

Ancak milliyetçiliği çağdaş anlamıyla özümsemek; nazizmden, faşizmden, ırkçılıktan bağımsızlaştırmak kolay değil…

Kolay olmadığını bugünkü Almanya’da bile görüyoruz; Goethe’nin, Beethoven’in, Kant’ın torunları, nasyonal sosyalizmin bayrağını yine dalgalandırmıyorlar mı?

*

Kürtlerin, 1990’lar Türkiyesi’nde kimlik arayışını da Kürtçülükten ayırmak gerek.

Çünkü Kürt halkı acı çekti, ezildi, horlandı, kültürünü işlemek olanaklarından yoksun bırakıldı; elbette tepkile******ri de sert olacak, kimilerini savuracaktır; şimdi bir Kürt çıkıp da Mehmet Emin’in dizelerini kullanırsa:

Ben bir Kürdüm, dinim cinsim uludur,

Ne diyebilirsiniz?

Denecek şey şu:

- Aman kardeşim, sende milliyetçilik duyguları yeni parlıyor. Bu, en tehlikeli dönemdir. Türkler, yüreklerindeki ateşle Orta Asya’ya kendilerini vurdular, büyük düş kırıklığına uğradılar. Sakın düşlemler peşinde koşma!.. Milliyetçiliğini sınıfsal bilincin süzgecinden geçiremezsen, Anadolu halkını birbirine kırdırmak isteyen emperyalizmin tuzaklarına düşersin…

Dinler mi Kürt kardeşimiz?

Anadolu’daki çelişkiyi sosyalizmin sermaye-emek biincine oturtmak istedin mi, Kürtlerin değil, ama Kürtçülerin tepkileri birdenbire sertleşiyor…

Canları sağ olsun…

*

Naziye, faşiste, ırkçıya, şovene her yerde karşı çıkmak insanlık borcu…

Çağdaşlık yasası…

Almanya’da, Anadolu’da, Irak’ta veya bir başka yerde fark etmez; Nazi hangi din ve milliyetten olursa olsun, fark etmez; zaman ve mekân değişik olabilir…

Yine fark etmez.

Meşrutiyet’te yalnız Türkçüler yok, başka şairler de var, Fikret ne diyor:

Vatanım ruy-i zemin..

Milletim nev-i beşer…

(30 Kasım 1992 tarihli yazısı)

Oyları kimin verdiği değil kimin saydığı önemlidir.
Josep Stalin

Gerçekçi olalım, imkansızı isteyelim.
Ernesto Che Guevara

Bırakın dünyadaki bütün inançların rahipleri dünya ötesindeki cenneti anlata dursunlar, biz insan için cenneti yeryüzünde inşa edeceğiz!
Lev Troçki

Konu deniz68ruhu tarafından (08.07.10 Saat 11:07 ) değiştirilmiştir..
deniz68ruhu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.07.10, 23:35   #2
Türk Devrimi
Albay

Türk Devrimi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye No: 651
Tesekkür: 54
50 Mesajina 62 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 5 Türk Devrimi is on a distinguished road
Bu yazı üzerine söylenecek -bana doğru ve yanlış gelen- çok şey var ama, neyse...
Türk Devrimi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.07.10, 11:49   #3
Fikriye
Tüm General

Fikriye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye No: 279
Tesekkür: 31
19 Mesajina 20 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 8 Fikriye is on a distinguished road
Kürtlerin, 1990’lar Türkiyesi’nde kimlik arayışını da Kürtçülükten ayırmak gerek.

Çünkü Kürt halkı acı çekti, ezildi, horlandı, kültürünü işlemek olanaklarından yoksun bırakıldı; elbette tepkile******ri de sert olacak, kimilerini savuracaktır; şimdi bir Kürt çıkıp da Mehmet Emin’in dizelerini kullanırsa:

Ne diyebilirsiniz?

Bana yanlış gelen kısımlardan bir tanesi....
Cebren ve hile ile aziz vatanın,bütün kaleleri zapt edilmiş,bütün tersanelerine girilmiş,bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.Bütün bu şeraitten dahi elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde,iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler,hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerini siyasî emelleriyle tevhit edebilirler.Millet fakr-u zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.
K.ATATÜRK
Fikriye isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.07.10, 20:25   #4
deniz68ruhu
Albay

Bence çok doğru söylemiş. Kürtçülere kızıyorsanız Türkçülere de kızmanız gerekiyor bence. Empati kurun biraz.
Uğur Mumcu neyse İlhan Selçuk da odur. İkisi de kemalist aydınlardır.
Ben ikisinin de dediklerini doğru bulurum.
Yaşasın Kemalizm.
Kahrolsun ırkçılık ve Türkçülük yada Kürtçülük.

Josep Stalin

Ernesto Che Guevara

Bırakın dünyadaki bütün inançların rahipleri dünya ötesindeki cenneti anlata dursunlar, biz insan için cenneti yeryüzünde inşa edeceğiz!
Lev Troçki
Alt 10.07.10, 01:26   #5
Türk Devrimi
Albay

Alıntı:

Ancak milliyetçiliği çağdaş anlamıyla özümsemek; nazizmden, faşizmden, ırkçılıktan bağımsızlaştırmak kolay değil…
Alıntı:
Ateş, yürekleri öylesine dağladı ki çarçabuk Türkçülüğe kaydık; Mehmet Emin Yurdakul ne diyordu:

Ben bir Türküm dinim cinsim uludur,

Mehmet Emin Yurdakul'un o dizeleri çok anlamlı ve değerlidir. Düşünün, 20. yüzyıl'ın başları... Bu millet daha Türk'lüğünden bir haber olmasına karşın Mehmet Emin Yurdakul ilk kez "Türk"lüğü dile getiriyor. Türk olduğunu övünerek söylüyor. Bunun değerini bilmek gerek. Yoksa onun turancılığı felan tabiki doğru değildir.

Alıntı:
Ama Atatürk, Türkçülüğe karşı çıktı, Türkçülük ideolojisinin yuvalarını oluşturan “Türkocağı” örgütünü kapattı, şubelerine kilit vurdu, Halkevi’ni kurdu.
Bu da doğru değildir. Halkevlerini kuruldu ancak Türk ocakları 1931'e kadar kapatılmadı. 1931'den sonra görevini yerine getirdikten sonra kapatıldı.

Alıntı:
“Anadoluculuk” nemize yetmiyordu?..
Atatürk döneminde halka Anadoluluk mu yoksa Türk milleti kimliği mi aşılandı bunu da İlhan Selçuk eğer yaşasaydı sormak isterdim.

İlhan Selçuk'un Laiklik ve Devrimcilik dışında hiçbir görüşü bana göre Kemalizm ile uyuşmuyor. Hiçbir şey yazmayacaktım ama bu kısımlar dışında katılıyorum.
Alt 10.07.10, 12:35   #6
deniz68ruhu
Albay

Alıntı:
Türk Devrimi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Mehmet Emin Yurdakul'un o dizeleri çok anlamlı ve değerlidir. Düşünün, 20. yüzyıl'ın başları... Bu millet daha Türk'lüğünden bir haber olmasına karşın Mehmet Emin Yurdakul ilk kez "Türk"lüğü dile getiriyor. Türk olduğunu övünerek söylüyor. Bunun değerini bilmek gerek. Yoksa onun turancılığı felan tabiki doğru değildir.

Bu da doğru değildir. Halkevlerini kuruldu ancak Türk ocakları 1931'e kadar kapatılmadı. 1931'den sonra görevini yerine getirdikten sonra kapatıldı.

Atatürk döneminde halka Anadoluluk mu yoksa Türk milleti kimliği mi aşılandı bunu da İlhan Selçuk eğer yaşasaydı sormak isterdim.

İlhan Selçuk'un Laiklik ve Devrimcilik dışında hiçbir görüşü bana göre Kemalizm ile uyuşmuyor. Hiçbir şey yazmayacaktım ama bu kısımlar dışında katılıyorum.
Bence Türkçülük anlamsız ve değersizdir. Eğer Kürtçülüğe kızıyorsak objektif bakarak ve empati kurarak Kürtçülere ve Türkçülere karşı durmamız gereklidir. Kürt olmak için Kürtçü; Türk olmak için Türkçü olmak gerekmez. Ben Türklüğümle gurur duyarım ama bu benim şerefimle ilgilidir. Türkçü olursam başkalarına da bu kuralları dayatırım. aynı şey Kürtçülükle ilgili de geçerlidir. Ve bu şiire bir kürtün bakışı kötü olur. Onun için bir anlamı yoktur. Ama Türk milleti deseydi anlamı olurdu fakat ırkım diyor. Bence ırk ile milleti anlamak gereklidir. Bu şiir ırkçılık içeriyor. Türkçülük içeriyor. Aynı şiiri Kürtçülüğü temsilen yazsaydı eleştirirdik haklı olarak değil mi? O zaman tarafsız bakmalı ve eleştirmeliyiz bunu da.

Türkçülük turancılığı da amaçlar.

Atatürk döneminde Anadoluluk aşılandı. Anadoluluk zaten Türk milletinden olmak demekti. Anadoluyu işgal eden emperyalist güçleri de Türk olmamakla suçladı. Çok da doğru yaptı. Karşılaştırman çok gereksiz bence. anadolu insanı zaten Türktür. anadoluda yaşayan herkes Türktür. İlhan Selçuk zaten bunu söylüyor. Ama Türkçülüğün saçma ve diğer ırklara baskıcı yaklaşıldığını söylüyor. Bence siz de benim gibi düşünüyorsunuz ama yanlış anladınız sözlerini İlhan Selçuk'un.

Türk ocakları neden açıldı ilk önce amacını anlayalım. Türk milliyetçiliğini yaymak için. Ya da Atatürk'ün milliyetçilik anlayışını yaymak için açılmıştır. Çağdaş milliyetçilik bizim vatanımızda malesef hüküm süremez, hemen onu ırkçılığa dayalı dar milliyetçilik anlayışına bir kurum ya da zümre dönüştürür. Bunu da Türk Ocakları yaptı. Atatürk bu yüzden kaldırdı bu ocakları ırkçılığı aşılıyor diye. Türkçülüğü aşılamasın diye. Ama Atatürk çağdaş milliyetçiliği halka aşılamak için kurmuştu. Ne dediğimi anladınız bence uzatmaya gerek yok. Görevini tamamladığı için değil, görevinin dışına çıktığı için kaldırılmış ve onun yerine daha dinamik, çağdaş, sosyalist, devrimci, halkçı, Atatürkçü kurum olan HE kurulmuştur. Bu çağdaş milliyetçilik ve devrimcilik örneğidir. Altını çiziyorum.

Bence yazmanız iyi oldu. Burası tartışma forumu veryansın forumu değil. İyi yaptınız. Güzel bir konu. Diğer kemalistlerin yazdıklarını da tartışmalıyız sadece İlhan Selçuk'un değil elbette.

İlhan Selçuk ne ise diğer kemalist aydınlar da odur.Cumhuriyet okurları güne onun yazılarıyla başlardı ve ne yazdıysa önce eleştirir fakat sonra doğru olduğunu anlarlardı. Yani 50 bin kişi de böyle düşünüyor. Sadece o değil. Ama ona da sorabilirdiniz. Nitekim ben Cumhuriyet'i aradığım zaman hep sorarım neden böyle yazmış falan diye. Çok da mantıklı cevaplar alırım.

Öncelikle teşekkür ederim bu konuyu açtığınız için ve kemalist bir aydının yazdıklarını eleştirdiğiniz için. Herkes bu cesareti gösteremez. Dediklerine hemen inanır. Onlar zaten ahmaktır. Bence sadece İlhan Selçuk değil diğer yitirdiğimiz kemalistlerin de yazılarını tartışalım.

Alıntı:
EZGİ´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Çünkü Kürt halkı acı çekti, ezildi, horlandı, kültürünü işlemek olanaklarından yoksun bırakıldı; elbette tepkileri de sert olacak, kimilerini savuracaktır; şimdi bir Kürt çıkıp da Mehmet Emin’in dizelerini kullanırsa:

Ne diyebilirsiniz?

Bana yanlış gelen kısımlardan bir tanesi....
Neden yanlış geliyor. Kürtler MHP dönemlerinde vatandaş sayılmamıştır. CHP muhalif olmuş buna ama devam edilmiştir. Elbette kimlik arayışı anadil veya demokratik özerklik gibi aptalca maddelerde görülmemiştir. Buradaki amaç Kürtleri kürtçülerden kurtamak için onlara da insan muamelesi yapmalı ve alt kimliklerine itiraz etmemeliyiz diyor. Bu sözleri neden üzerinize alındınız ki bu sözler ırkçılara veya MHP dönemine.

Bence objektif düşün. Kürt kullansa biz kızarız değil mi? Evet kızarım ama aynı sebeple Türk'e de kızarım. Dininden ve cinsinden bize ne ki değil mi? O senin alt kimliğin ve manevi inancındır. Siyasete alet etme. Türkçü de kürtçü de olma yani.

Josep Stalin

Ernesto Che Guevara

Lev Troçki

Konu deniz68ruhu tarafından (10.07.10 Saat 12:39 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Ard arda mesaj gönderemezsiniz.
Alt 11.07.10, 00:07   #7
Türk Devrimi
Albay

Alıntı:
deniz68ruhu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bence Türkçülük anlamsız ve değersizdir. Eğer Kürtçülüğe kızıyorsak objektif bakarak ve empati kurarak Kürtçülere ve Türkçülere karşı durmamız gereklidir.
Bunu bana niye söylüyorsun? Ne zamandır bu sitedesin, daha benim turancılığa ve her türlü ırkçılığa karşı olduğumu öğrenemedin mi?

Alıntı:
Ama Türk milleti deseydi anlamı olurdu fakat ırkım diyor.
Ben bu şiire ilk kez bir aydının Türklüğü dile getirmesinden dolayı önemlidir dedim. O döneme kadar hiçbir aydın Türk sözünü ağzına almadı. Açtığım bir başlıkta bu konu ile ilgili yani osmanlı döneminde Türklüğe bakış görülmüştü.

Alıntı:
Çağdaş milliyetçilik bizim vatanımızda malesef hüküm süremez, hemen onu ırkçılığa dayalı dar milliyetçilik anlayışına bir kurum ya da zümre dönüştürür.
Yok öyle bir şey. 1931'de Türk ocakları kapatıldığında Milliyetçilik kaldırılarak Kemalizm'in 6 ok'u 5'e mi indi sanki? Güçlü ve kararlı bir devletin yapmayacağı şey yoktur. Cumhuriyetin ilk 20 yılında olduğu gibi.

Alıntı:
anadolu insanı zaten Türktür.
Bunu sen ve ben böyle kabul ederizde Anadoluluk sözünü eğer biz kullanırsak herkes bundan Türk milleti kastedildiğini anlamaz ki İlhan Selçuk Türk milletini felan kastetmiyor bunu da şuradan anlıyoruz...

Alıntı:
Koyu kısımda ne denmek istediği açıkça belli oluyor. O kimlik zaten kürtleri Türk milletinin içinde kabul etmediğinin en bariz örneği. Kürt alt kimliği Cumhuriyetin başından beri zaten vardır. Bunu ben biliyorumda İlhan Selçuk mu bilmiyor? Kastettiği şey Kürtlere, kürtçe eğitim vs. 'dir.

Alıntı:
Kürtler MHP dönemlerinde vatandaş sayılmamıştır
Ezgi'ye yazmışsın ama ben cevaplayayım. Mhp ne zaman iktidar olmuşta onun dönemi diyorsun? Demek istediğini açıkça yaz.

Alıntı:
Buradaki amaç Kürtleri kürtçülerden kurtamak için onlara da insan muamelesi yapmalı ve alt kimliklerine itiraz etmemeliyiz diyor.
Kürtler hangi dönem 2. sınıf vatandaş olmuş, ne zaman alt kimliklerine karışmış?

Alıntı:
Bence sadece İlhan Selçuk değil diğer yitirdiğimiz kemalistlerin de yazılarını tartışalım.
Elbette. Herkesin düşünceleri sorgulanıp doğru bulunmalıdır.

Konu Türk Devrimi tarafından (11.07.10 Saat 00:09 ) değiştirilmiştir..
Alt 11.07.10, 00:17   #8
Leroux
Yüzbaşı

Üye No: 558
Tesekkür: 10
12 Mesajina 13 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 4 Leroux is on a distinguished road
Leroux - MSN üzeri Mesaj gönder
ben pek yorum yapmak istemiyorum ama kürtlere zamanında çok yanlış yapılmıştır uzun yıllar boyunca. bundan 20 yıl öncesine kadar kürtler sokakta dilini konuşamazlar, kürt olduklarını soylemekten utanırlardı. ve kürt lafı küfür gibi kullanılır, kürt olanlar horlanırlardı dövülürlerdi. yani bu tip şeyleri görmezden gelmek demek kendi tarihinle çelişmek demektir.
Modern sıkıntıların yanı sıra, eski, köhnemiş üretim tarzlarının bitkisel yaşamlarını sürdürmelerinin mirası olan bir dizi sıkıntı, doğurdukları çağ dışı toplumsal ve siyasi ilişkilerle birlikte bizi eziyor. Yalnız yaşayanlar değil, ölüler de canımıza okuyor.Le mort saisit le vif!

Karl Marx
Leroux isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11.07.10, 14:52   #9
kemalist
Site Yöneticisi...

kemalist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye No: 1
Tesekkür: 57
80 Mesajina 95 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 10 kemalist has a reputation beyond reputekemalist has a reputation beyond reputekemalist has a reputation beyond reputekemalist has a reputation beyond reputekemalist has a reputation beyond reputekemalist has a reputation beyond reputekemalist has a reputation beyond reputekemalist has a reputation beyond reputekemalist has a reputation beyond reputekemalist has a reputation beyond reputekemalist has a reputation beyond reputekemalist has a reputation beyond reputekemalist has a reputation beyond reputekemalist has a reputation beyond reputekemalist has a reputation beyond reputekemalist has a reputation beyond reputekemalist has a reputation beyond reputekemalist has a reputation beyond reputekemalist has a reputation beyond reputekemalist has a reputation beyond repute
kemalist - MSN üzeri Mesaj gönder kemalist isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
Alıntı:
göLge´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ben pek yorum yapmak istemiyorum ama kürtlere zamanında çok yanlış yapılmıştır uzun yıllar boyunca. bundan 20 yıl öncesine kadar kürtler sokakta dilini konuşamazlar, kürt olduklarını soylemekten utanırlardı. ve kürt lafı küfür gibi kullanılır, kürt olanlar horlanırlardı dövülürlerdi. yani bu tip şeyleri görmezden gelmek demek kendi tarihinle çelişmek demektir.
Bazıları doğru bazıları abartı... Ancak hiç bir şey teröre prim vermeyi haklı çıkartmamalı diye düşünüyorum... Eğer yanlış yapmış olanlar varsa; onları yargılarsınız.
FACEBOOK SAYFA: [Üye Olmadan veya Giriş Yapmadan Linkleri Göremezsiniz Üyelik İçin Tıklayınız...] (Kemalist Düşünce)
[Üye Olmadan veya Giriş Yapmadan Linkleri Göremezsiniz Üyelik İçin Tıklayınız...] (Kemalist Gündem)
TWİTTER: [Üye Olmadan veya Giriş Yapmadan Linkleri Göremezsiniz Üyelik İçin Tıklayınız...]

Vazifeyi ihmale sürükleyen merhamet, vatana ihanettir...

Mustafa Kemal ATATÜRK
kemalist isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11.07.10, 18:16   #10
deniz68ruhu
Albay

Alıntı:
göLge´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
20 yıl öncesinde değil sadece şimdi de TRT Şeş gibi rezalet bir kanal dışında kürtçe konuşmak yasak değil mi bazı yerlerde? Elbette resmi olarak yasaktır ama Doğu'da Kürtçe konuştu diye dövülenler var ama bence oradaki polis masum vatandaşımızı dövene kadar ilk önce TRT ŞEş'ten şikayetçi olsun en azından orada 24 saat Kürtçe var. Adam kendi dilini konuşuyor onu niye dövüyor hapse tıkıyorsun?

Kürtler açıkça söylesinler. Herkes söylesin. Mesela benim baba tarafım Van'dan göç etmiş Ermeni büyük bir ihtimalle ama kesin de değil bu. Bizim ülkemizde herkes Türk milletindendir.

Kürtleri dövenleri çok iyi biliyoruz biz...
Ama biraz abartılı anlatmışsın ..

Alıntı:
kemalist´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bazıları doğru bazıları abartı... Ancak hiç bir şey teröre prim vermeyi haklı çıkartmamalı diye düşünüyorum... Eğer yanlış yapmış olanlar varsa; onları yargılarsınız.
Bence hepsi doğru ama abartılı olmuş biraz. Malesef yargılanan PKKlılar değil Kürtlerdir.

Alıntı:
Bunu bana niye söylüyorsun? Ne zamandır bu sitedesin, daha benim turancılığa ve her türlü ırkçılığa karşı olduğumu öğrenemedin mi?
Evet öğrendim ama nedense anlaşamıyoruz senle?!

Alıntı:
Ben bu şiire ilk kez bir aydının Türklüğü dile getirmesinden dolayı önemlidir dedim. O döneme kadar hiçbir aydın Türk sözünü ağzına almadı. Açtığım bir başlıkta bu konu ile ilgili yani osmanlı döneminde Türklüğe bakış görülmüştü.
Evet o başlık gerçekten güzeldi ama beni ırk anlamında Türk ilgilendirmiyor ve cin=tür olduğuna göre insanlar türlere ayrılabilirler. Irk veya din olarak ayrılırlar. Zaten bu şiirde de iki türü de ayırmış. Çok berbat bir şiir ama tarihi niteliği olabilir. Oayrı başlıkta tartışılır.

Alıntı:

Yok öyle bir şey. 1931'de Türk ocakları kapatıldığında Milliyetçilik kaldırılarak Kemalizm'in 6 ok'u 5'e mi indi sanki? Güçlü ve kararlı bir devletin yapmayacağı şey yoktur. Cumhuriyetin ilk 20 yılında olduğu gibi.
Sen milliyetçiliği anlayamıyorsun. Herkes milliyetçidir. Milliyetçiliğin anlayı çeşitleri vardır. Mesela komünistlerin milliyetçilik anlayışları yurtseverliktir. Atatürkçülerin kemalist milliyetçiliktir. Ulusal-solcuların (Türksolu gazetesi mesela) nasyonal sosyalizmdir. Ülkücülerin( genç ülkücüler) ırkçılıktır.

Yani kemalist milliyetçilik çağdaş bir niteliktedir. Türkocakları da bu çağdaşlık içerisinde kurlmuştur. Fakar bazı ırkçılar bu çağdaşlığı yok ederek Türkçülüğe ve Turancılığa dönüştürmüşlerdir. Bu yüzden Atatürk bu ocakları kapatmış ve bir daha açmamıştır. Siz ise görevini yaptığı için kapandı diyerek yanlışlığı kendiniz kabul ediyorsnuz. Görevini yaparak kapanmak diye bir şey olmaz..! TBMM görevini yapınca kapanıyor mu ?!
Kemalizmin 6okunu zaten tartışmıyoruz ki. Milliyetçilik ilkesi çağdaşlıktır. Yurtseverliktir. Kültür birliğidir. Türkçülük veya turancılık değildir ve olamaz!!! Nasyonal sosyalizm gibi insanlık dışı unsulara izin veremez! Irkçılığa müsaade etmez, edemez!!!

Cumhuriyetin ilk 20 yılı kararlı ve güçlü idik. Bu günlere gelmemizin nedeni açıktır. Parola: 6 ok

-Cumhuriyetçilik yerine,Ilımlı İslam yolunu seçmemiz, TBMM'de kelle hesabı yapmamız.
-Milliyetçilik yerine, ırkçılık yapmamız ve halkları birbirine düşürerek halkların kardeşliğini yok etmemiz.
-Laiklik yerine türbanı rozet gibi siyasi simge haline getirmemiz, 2.eş konularına bile ses çıkarmamamız, Dini siyasete, siyaseti dine karıştımamız.
-Halkçılık yerine diktayı seçmemiz, toplumculuk(sosyalizm) yerine Ananı da al git dememiz.
-Devletçilik politikası yerine liberal politikalarla sağ partilerin tutsağı olmamız. Fakirlerin daha fakir, zenginlerin daha zengin olmasını sağlamamız. Eğitimi, sağlığı ücretsiz yapamamamız. Doğuya kasıtlı yatırım yapmamış olmamız.
-Devrimcilik yerine hep sağ iktidarlarla muhafazakarlık yapmamız. Yeniliğe açık olmamamız. İlerici olmamamız. Yeterince devrimci olamayışımız. Solda birleşme sağlayamayışımız.

Her şey açık ve net değil mi?

Alıntı:

Bunu sen ve ben böyle kabul ederizde Anadoluluk sözünü eğer biz kullanırsak herkes bundan Türk milleti kastedildiğini anlamaz ki İlhan Selçuk Türk milletini felan kastetmiyor bunu da şuradan anlıyoruz...

Koyu kısımda ne denmek istediği açıkça belli oluyor. O kimlik zaten kürtleri Türk milletinin içinde kabul etmediğinin en bariz örneği. Kürt alt kimliği Cumhuriyetin başından beri zaten vardır. Bunu ben biliyorumda İlhan Selçuk mu bilmiyor? Kastettiği şey Kürtlere, kürtçe eğitim vs. 'dir.
Etnik kimlik, ferdin içinde yaşadığı toplumdaki yaygın kültür unsurlarından farklı olarak, orijinal bir kültürel sistemin yapı özelliklerini nitelik itibariyle taşımasıyla ortaya çıkan bir kimlik türüdür. Milli kimliğe olan bağlılık azaldıkça başka kimlik arayışları artmakta, etniklik önem kazanmaktadır. Etnik özellikler, kültürel entegrasyonun sağlanamadığı, kültürle arası mesafenin(inner cultural distance) olduğu toplum yapılarında görülebilecek potansiyel bir sosyal tabakalaşma unsurudur.

Tümüyle homojen bir toplumsal yapıya rastlamak oldukça zordur. Sosyal yapı çeşitli türlerde sosyal tabakalaşmadan, veya onu meydana getiren, birbirinden farklı niteliklere sahip alt guruplardan oluşmaktadır. Zaten aksi takdirde de toplumsal tabakalaşmayı fark etmek mümkün olamazdı. Ancak, sosyal gurupların hepsinde de, toplumun tümünde görülebilecek, ortak sosyal değerler, ortak amaçlar, ortak bir geçmiş, halihazırda da devam etmekte olan tarihi süreç içinde mevcuttur. Toplumsal bütünlüğü meydana getiren bu gibi temel unsurlardan uzaklaştıkça, etnik farklılıklar ortaya çıkmaktadır.

Yani Kürtlerin etnik kimliklerini yaşaması kötü bir şey mi? Ayrıca Kürtçe eğitim de tartışılır. Elbette Türkçe gibi 1.sınıftan beri bir ders olmaz. Ama seçmeli ders olabilir. Fransızca var da Kürtçe neden olmasın lisde veya üniversitede.

Alıntı:
Ezgi'ye yazmışsın ama ben cevaplayayım. Mhp ne zaman iktidar olmuşta onun dönemi diyorsun? Demek istediğini açıkça yaz.
Kürtler hangi dönem 2. sınıf vatandaş olmuş, ne zaman alt kimliklerine karışmış?
MHP olması gerekir mi? Faşist darbeler yapılmadı mı? Birçok Kürt ve Türk devrimciler cezaevlerinde çürümedi mi? MHP farklı isimlerle de seçilere girmedi mi? Ama hep faşistler değil miydiler? Yapmayın... Siz de biliyorsunuz.

Josep Stalin

Ernesto Che Guevara

Lev Troçki

Konu deniz68ruhu tarafından (11.07.10 Saat 18:58 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Ard arda mesaj gönderemezsiniz.
Yeni Konu aç Cevapla

Seçenekler
Stil