![]() |
|
![]() |
|||||||
| Kemalizm Temelleri Kemalizmin doğuşu ve kemalizn temel yapı taşları |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 | |||||
|
Ast Teğmen
|
Nazım Hikmetin FEVKALADE ESERLERİ
NAZIM HİKMET
Bu Vatana Nasıl Kıydılar İnsan olan vatanını satar mı? Suyun içip ekmeğini yediniz. Dünyada vatandan aziz şey var mı? Beyler bu vatana nasıl kıydınız? Onu didik didik didiklediler, saçlarından tutup sürüklediler. götürüp kâfire : "Buyur..." dediler. Beyler bu vatana nasıl kıydınız? Eli kolu zincirlere vurulmuş, vatan çırılçıplak yere serilmiş. Oturmuş göğsüne Teksaslı çavuş. Beyler bu vatana nasıl kıydınız? Günü gelir çarh düzüne çevrilir, günü gelir hesabınız görülür. Günü gelir sualiniz sorulur : Beyler bu vatana nasıl kıydınız? 1959 |
|||||
|
|
|
| sosyal_demokrat Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: |
groombridge91 (27.01.11)
|
|
|
#2 | |||||
|
Ast Teğmen
|
Vatan Haini
"Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ. Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi Hikmet. Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ." Bir Ankara gazetesinde çıktı bunlar, üç sütun üstüne, kapkara haykıran puntolarla, bir Ankara gazetesinde, fotoğrafı yanında Amiral Vilyamson'un 66 santimetre karede gülüyor, ağzı kulaklarında, Amerikan amirali Amerika, bütçemize 120 milyon lira hibe etti, 120 milyon lira. "Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi Hikmet Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ." Evet, vatan hainiyim, siz vatanperverseniz, siz yurtseverseniz, ben yurt hainiyim, ben vatan hainiyim. Vatan çiftliklerinizse, kasalarınızın ve çek defterlerinizin içindekilerse vatan, vatan, şose boylarında gebermekse açlıktan, vatan, soğukta it gibi titremek ve sıtmadan kıvranmaksa yazın, fabrikalarınızda al kanımızı içmekse vatan, vatan tırnaklarıysa ağalarınızın, vatan, mızraklı ilmühalse, vatan, polis copuysa, ödeneklerinizse, maaşlarınızsa vatan, vatan, Amerikan üsleri, Amerikan bombası, Amerikan donanması topuysa, vatan, kurtulmamaksa kokmuş karanlığımızdan, ben vatan hainiyim. Yazın üç sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla : Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ. 28.07.1962 |
|||||
|
|
|
|
|
#3 | ||||||
|
Tüm General
|
Nazım olunca...
Harika bir şiir gerçekten
Cebren ve hile ile aziz vatanın,bütün kaleleri zapt edilmiş,bütün tersanelerine girilmiş,bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.Bütün bu şeraitten dahi elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde,iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler,hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerini siyasî emelleriyle tevhit edebilirler.Millet fakr-u zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir. K.ATATÜRK |
||||||
|
|
|
|
|
#4 | |||||
|
Ast Teğmen
|
Bir Hazin Hürriyet
Satarsın gözlerinin dikkatini, ellerinin nurunu, bir lokma bile tatmadan yoğurursun bütün nimetlerin hamurunu. Büyük hürriyetinle çalışırsın el kapısında, ananı ağlatanı Karun etmek hürriyetiyle hürsün! Sen doğar doğmaz dikilirler tepene, işler ömrün boyunca durup dinlenmeden yalan değirmenleri, büyük hürriyetinle parmağın şakağında düşünürsün vicdan hürriyetiyle hürsün! Başın ensenden kesik gibi düşük, kolların iki yanında upuzun, büyük hürriyetinle dolaşıp durursun, işsiz kalmak hürriyetiyle hürsün! En yakın insanınmış gibi verirsin memleketini, günün birinde, mesela, Amerika'ya ciro ederler onu seni de büyük hürriyetinle beraber, hava üssü olmak hürriyetiyle hürsün! Yapışır yakana kopası elleri Valstrit'in, günün birinde, diyelim ki, Kore'ye gönderilebilirsin, büyük hürriyetinle bir çukura doldurulabilirsin, meçhul asker olmak hürriyetiyle hürsün! Bir alet, bir sayı, bir vesile gibi değil insan gibi yaşamalıyız dersin, büyük hürriyetinle basarlar kelepçeyi, yakalanmak, hapse girmek, hatta asılmak hürriyetinle hürsün Ne demir, ne tahta, ne tül perde var hayatında, hürriyeti seçmene lüzum yok hürsün. Bu hürriyet hazin şey yıldızların altında. 1951 |
|||||
|
|
|
|
|
#5 | ||||||
|
Yarbay
|
BENCE SEN DE SIMDI HERKES GIBISIN
Gözlerim gözünde aski seçmiyor Onlardan kalbime sevda geçmiyor Ben yordum ruhumu biraz da sen yor Çünkü bence simdi herkes gibisin Yolunu beklerken daha dün gece Kaçiyorum bugün senden gizlice Kalbime baktim da iste iyice Anladim ki sen de herkes gibisin Büsbütün unuttum seni eminim Maziye karisti simdi yeminim Kalbimde senin için yok bile kinim Bence sen de simdi herkes gibisin bu en en en sevdiğim şiiri. Mükemmel bi şiir ve bunu 16 yasındayken yazmış. İnsan donup kalıyor öyle..
|
|
|
|
#6 | |||||
|
Ast Teğmen
|
Aziz NESİN
AZİZ NESİN
Yokluğundaki Sen Yine yalnız değilim her zamanki gibi Bu Uzakdoğu gecesinde yokluğunlayım, Aramızda yirmibeşbin kilometre Sen kıştasın ben yazdayım Sen bir yarısında dünyanın Ben öte yarısındayım Yine de bırakmıyor ellerimi yokluğun Daha da bir gönlümcesin Varlığından bin kat güzel O yalımsal çıplaklığın yalaz yalaz Ve en gizlerden konuşurken ellerin İçimden gelmiyor mektup yazmak demeden Sevişiyoruz yirmibeşbin kilometreden Saigon - 21.10.1982 Kaynak: Sondan Basa - Adam Yayinlari Aziz Nesin | |
|||||
|
|
|
|
|
#7 | |||||
|
Ast Teğmen
|
Aziz Nesin !!!!
Aziz nesinlere yapılan şerefsizlikleri görmek için onlara yapılan zulmü görmek için [Üye Olmadan veya Giriş Yapmadan Linkleri Göremezsiniz Üyelik İçin Tıklayınız...] dan güncele dair bölümünde sivas cehennemini izleyin.!!!
Yani izleyince kanınız donacak bunlar mı müslüman? diye kendinize soracaksınız |
|||||
|
|
|
|
|
#8 |
|
Kıdemli Üst Çavuş |
yapılan seyler cok acı ama artık bunlara ızın vermemek bızım elımızde bız bırlesıp bırlık olursak bu ulkenın yonetımıne gelırsek benıde vurcakları dahı bılsem bunların bırtanesını dahı harcasam bızden bır onlardan bır derım gam yemeden gıderım...
Egemenlik,milletindir........öyle kalacaktır,öyle olmaz ise muhakkak geri alınacaktır..... gencler yunanıstanda konusmalarında bıle nazım la baslıyorlar ama genclıgımız onu tanıyor mu acaba ben yanmıcam sen yanmıcan bız yanmıcaz nasıl aydınlanacak bu karanlıklar... Arkadas Cogu Zaman Olmasada Bazen Geliyor Kelimeler Zihnimde Dans Ediyorlar Bu Şiirleri Okurken Oturdum Bende Yazdım Buyrun Sımdı Yazdım ve Hemen Buraya Geçiyorum Duzeltmeden Sade Aynen Her gün milletimin üstüne doğan güneş Ne çok özenirim sana Sokağa çıktığımda Senin aydınlıgında , kararan sarıklarda Aydınlıktan bihaber gezen çarşafda Ararım seni sokaklarda Bazen kaldırım taşında Bazen mahalemin eski duvarlarında Nerede o Güneşler Hep birer çiçektiler Önce SOLdular , şimdi ölüler... Cem NAMLI'dır adı vardır yari vatanı... __________________
CeM NaML| Konu cem.namli tarafından (14.12.08 Saat 22:29 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
|
|
#9 | ||||||
|
Yarbay
|
güzel olmuş
|