Geri git   Kemalist Düşünce Forumu, kemalist sistem, ideolojik paylaşım platformu / Güncel / Haber Arşivi
Facebook

Haber Arşivi Daha önce yayınlanmış haberlerin ulaşım adresi

Yeni Konu aç Cevapla

Seçenekler Stil
Alt 13.09.08, 20:24   #1
Fikriye
Tüm General

Fikriye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye No: 279
Tesekkür: 31
19 Mesajina 20 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 8 Fikriye is on a distinguished road
“Allahtan bağımsız medya var”

“Allahtan bağımsız medya var”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Beyoğlu İlçe Teşkilatı'nın 3'ncü olağan kongresinde yaptığı konuşmada Doğan grubuna karşı yaptığı açıklamalara devam ederken “Allahtan özgür medya var da şıracı-bozacı tezgahı bozuluyor” dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Erdoğan, Türkiye’de Doğan grubunun sindiremediği bağımsız gazete ve televizyonlar olduğunu belirterek “Allahtan bunlar var, millet gerçekleri öğreniyor. Sindiremedikleri gruplara da yandaş medya diyorlar. Allahtan özgür medya var da şıracı-bozacı tezgahı bozuluyor” dedi.

RTÜK Başkanı Zahid Akman ile ilgili iddiaları da değerlendiren Erdoğan, Aydın Doğan Grubu’nun çıkarlarının çeliştiği kişi ve kurumlar aleyhine, doğruluğu kanıtlanmayan haberler yapmakla suçladı.

Sende kimsin?
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Beyoğlu İlçe Teşkilatı'nın 3'ncü olağan kongresinde yaptığı konuşmada Doğan grubuna karşı yaptığı açıklamalara devam ederken kendisine "ültimatomunu geri çek" diyen Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI)'ne yanıt vererek “sen de kimsin?” dedi.

Erdoğan, "Bugün de üyesi oldukları basın kuruluşu, ültimatom çekmiş bana, kimsin de ültimatom çekiyorsun bana. Benim ülkemde kabul görmeyen bir basın konseyi. Kibarlığımız sebebiyle buradaki toplantılarına katılmıştık ama baktık ki bir şirkete çalışıyor sonra gitmedik. Bana ültimatom çekiyormuş; başbakan medyaya olan ültimatomunu çeksin diye. Ben ne konuşuyorum ona bak. İyi izle. Siyaseti susturmak isteyenlere gereken cevabı veriyoruz sen de nasibini al” dedi.

“Deniz Feneri’ne beni karıştırmayın”
Erdoğan, Almanya’da devam eden Deniz Feneri davasına partisinin ve kendi isminin karıştırılmasını da tepki gösterdi. Erdoğan, İçişleri Bakanlığı’nın Deniz Feneri Derneği’nin hesaplarını düzenli olarak denetlediğini belirterek “Bundan sonra da denetimler hassasiyetle devam edecek. Ancak gazeteler, medya patronları hem hakim hem savcı yerine geçtiğinde, mahkemeden rol çaldıklarında, kişilik haklarına ciddi saldırı oluyor” dedi.

“Belediye Başkanı’na haksızlık edildi”
Erdoğan konuşmasında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı hakkındaki iddiaları da gündeme getirerek, “belediye başkanımıza yaptığınız haksızlığı kim telafi edecek?” sözleriyle Belediye Başkanı Asım Güzelbey’e sahip çıktı. Gaziantep Belediye Başkanı sayesinde Gaziantep’in 4.5 yılda modern bir kent görünümüne kavuştuğunu iddia eden Erdoğan, “ insaf insaf, insan bunları görür de böyle bir iftira kampanyası başlatır mı?” dedi.

"Kıskananlar çatlamasın belki lazım olurlar"
Erdoğan’ın konuşması sırasında sık sık “kıskananlar çatlasın” sloganları atıldı. Tayyip Erdoğan’ın ara ara bu sloganla sözlerinin kesilmesine yanıtı “Kıskananlar çatlamasın, onların da bir gün lazım olacak” oldu. Erdoğan konuşması sırasında sık sık AKP tabanının genişlediği vurgusunu yaparken, katılımın AKP tarafını mutlu etmediği gözlendi. Bölgede trafiğin aksaması ise halkın tepki göstermesine neden oldu
Cebren ve hile ile aziz vatanın,bütün kaleleri zapt edilmiş,bütün tersanelerine girilmiş,bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.Bütün bu şeraitten dahi elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde,iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler,hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerini siyasî emelleriyle tevhit edebilirler.Millet fakr-u zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.
K.ATATÜRK
Fikriye isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14.09.08, 12:50   #2
Hakan_k

Üye No:
Nasıl değiştirdi rte rüşvet konusu ama
Alt 14.09.08, 13:26   #3
Fikriye
Tüm General

Fikriye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye No: 279
Tesekkür: 31
19 Mesajina 20 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 8 Fikriye is on a distinguished road
Onun işi bu zaten. ''Gündemi değiştirmek''

Partinin kongrelerinde Aydın Doğan'a sesleniyor... Bu nasıl bir iştir anlamadım. Sen açıklamazsan ben açıklarım diyor açıklamak için aydın doğanın konuşmasını beklemek ne oluyor?
Cebren ve hile ile aziz vatanın,bütün kaleleri zapt edilmiş,bütün tersanelerine girilmiş,bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.Bütün bu şeraitten dahi elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde,iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler,hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerini siyasî emelleriyle tevhit edebilirler.Millet fakr-u zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.
K.ATATÜRK
Fikriye isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15.10.09, 20:49   #4
cumhuriyet5
Kıdemli Üst Çavuş

cumhuriyet5 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye No: 1152
Tesekkür: 0
0 Mesajina 0 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 3 cumhuriyet5 is on a distinguished road
Öyledir zaten... Özügr medya sizin medyanızdır değil mi? O fetoşçu Saman gazetesi falan.. Hani askerleri suçlu gören , sayfa aralarında Fetoş kitaplarının reklamı olan başka bir şey de düşünemeyen zavalla" saman" dolu gazete... Bu özgür gazetedir(!) Taraf da adına bakmayın taraf değildir... Yenişafak zaten sütten çıkmış ak kaşık... Bizim okuduğumuz, Cumhuriyet, Yeniçağ, Birgün gibi gazetelr de şıracı bozacı kesim oluyor herhalde... ASLINDA TAM TERSİ OLMASIN SAKIN!!!Bununla ilgili olarak yasaklanan bir reklamı yazmak istiyorum buraya... "TEHLİKENİN FARINDA MISINIZ? CUMHURİYETİNİZE SAHİP ÇIKIN!" İki anlamda da... Hem gazeteye, hem de ATATÜRK'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyetine.
Alt 12.03.10, 00:37   #5
ugur deniz yasayan

Üye No:
SADECE SÖZCÜ VE Cumhuriyet OKURUM. YENİÇAĞ' DA ülkücü şerefsizleri VAR.
Yeni Konu aç Cevapla

Seçenekler
Stil