|
Başbakan Kim'i Fırçaladı?
Başbakan Kim'i Fırçaladı?
Başbakan’ı ziyaret eden Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ve ekibini, Erdoğan bayağı bir paylamış.
Siyasi kulislerde olan biten herşeyden haberi olan "derin kulak"lı yazar Sabahattin Önkibar, köşesinde Merkez Bankası Başkanı Osman Durmuş ile Başbakan Erdoğan arasında sert tartışmalar yaşandığını iddia etti.
Önkibar yazısının ilgili bölümünde şunları yazdı:
"Başbakan’dan MB Başkanı’na kur fırçası
Haberi dün TOBB çevrelerinden duydum. TL’nin tanıtımı bağlamında Başbakan’ı ziyaret eden Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ve ekibini Erdoğan bayağı bir paylamış. Dinlediğime göre Başbakan, “Enflasyon, enflasyon dediniz, kurun üstüne basıp üretimi stop ettirdiniz, ama enflasyonun da iki haneli oranlara çıkmasına engel olamadınz. Politikanız iflas etti. Cari açık ortada, böyle giderse Türkiye çok zora girer. Dolayısıyla yine dalgalı olmak kaydıyla yeni bir kur politikası geliştirmeliyiz” demiş...
Ben anlatılanın yalancısıyım, eğer bunlar söylendiyse geçmişler ola. Öyle ya ekonomik politikayı stratejik anlamda kurumlar değil siyasi irade belirler, dolayısıyla Merkez Bankası’nın bu işte siyasi bir sorumluluğu olamaz. Tamam MB, yıllar yılı çok ama çok büyük yanlışlar yaptı ama siyasi sorumluluğu yoktur. Sorumlu olan böyle bir Merkez Bankası yönetimini başta tutanlardır. Dileriz Başbakan’ın yukarıda aktardığım sözleri doğru olsun... Türkiye üretmiyor ve adım adım uçuruma gidiyor, MB’ye dur denilmezse yeni bir Duyun-u Umumiye hikâyesi tarihimize geçecektir
Cebren ve hile ile aziz vatanın,bütün kaleleri zapt edilmiş,bütün tersanelerine girilmiş,bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.Bütün bu şeraitten dahi elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde,iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler,hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerini siyasî emelleriyle tevhit edebilirler.Millet fakr-u zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.
K.ATATÜRK
|