|
|
#151 | |||||||
|
Albay
|
Alıntı:
Alıntı:
“Mustafa Kemal tabiî sosyalist değil. Fakat görülüyor ki, iyi bir teşkilâtçı. Yüksek anlayışlı bir lider. Progressif (ilerici), iyi düşünceli, akıllı bir devlet adamı. Bizim de Sosyalist ihtilâlimizin mânâsını anlamış olup, Sovyet Rusya hakkında olumlu hareket ediyor. O, soygunculara karşı bir Kurtuluş Harbi yapıyor. Emperyalistlerin gururunu kıracağına ve Sultanı da, yarânı ile birlikte alt edeceğine inanıyorum. Halkın ona inandığını söylüyorlar. Ona yardım etmek gerek. Yani Türk inkılâbına yardım. İşte sizin işiniz budur. “Türk hükümetine ve Türk halkına saygı gösteriniz. Mağrur olmayınız. Onların işlerine karışmayınız. İngiltere, onların üzerine Yunanistan’ı saldırdı. Bize karşı da İngiltere ve müttefîkleri ne kadar memleketler saldırmışlardı! “Fakir olmamıza bakmayarak Türkiye’ye materyel yardımı yapabiliriz. Moral yardımı, dostluk müşterek duygusu ise, üç kat daha büyük bir yardımdır.” 1 Vladimir İlyiç Ulyanof (Lenin). O zaman Şûralar Birliği İcra Komiserleri Heyeti Başkanı ve İhtilâl Lideri. 2 C.İ. Aralof: Bir Diplomatın Hatıraları. Rusça.
"Din kitaplarini okuyup anlayana ateist, okuyup anlamayana dindar denir." Nikola TESLA Konu Türk Devrimi tarafından (09.10.11 Saat 05:13 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Ard arda mesaj gönderemezsiniz. |
|||||||
|
|
|
|
|
#152 |
|
Yüzbaşı |
Mustafa Kemal, kendine her sosyalist diyenin bileceği gibi, bir burjuva devrimcisiydi. Ancak bu burjuva devrimi, neye karşı, hangi somut şartlarda oluştuğunu bilmek gerekir. M. Kemal antiemperyalist nitelikli bir savaş vermişti, ilerici nitelikli bir savaş olarak görebiliriz, aynı zamanda, pek çok gerici ögeyide içerisinde barındıran bir savaş ve devrimler süreci yaşanmıştı.
Bugün sosyalist olabilmek için, ideolojik eğitim almak yetmez, Çukurca'nın, Yüksekova'nın, Mardin'in, Amed'in, Pervari'nin toprağını, suyunu bilmek gerekir. Bunun yanında, İstanbul'un, Bornova'nın, Alsancak'ın, Bodrum'un, Konya'nın da suyunu iyi bilmek gerekir. Türkiye halklarının nasıl bir kültürel yapıda olduğunu bilmek, kültürlerini, dillerini, anadilde eğitim haklarını savunmak gerekir. Örgütlü mücadelede yer almak gerekir. Örgütlülük, özgürlüktür. Hepsinden önemlisi, tarihsel materyalist anlayışla Kemalist devrimi değerlendirmek, doğru somut tahlillere ulaşmak, saygı duymak gerekir.
Modern sıkıntıların yanı sıra, eski, köhnemiş üretim tarzlarının bitkisel yaşamlarını sürdürmelerinin mirası olan bir dizi sıkıntı, doğurdukları çağ dışı toplumsal ve siyasi ilişkilerle birlikte bizi eziyor. Yalnız yaşayanlar değil, ölüler de canımıza okuyor.Le mort saisit le vif! Karl Marx Konu Leroux tarafından (10.10.11 Saat 13:11 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
|
|
#153 | ||
|
Albay |
Alıntı:
Sen peki karakolun önünde oturan bir çocuğun şerefsiz birkaç asker tarafından öldürüldüğünü neden yazmıyorsun? Doğu'da taş atan kahraman çocuklardan birinin panzer tarafından ezilip sakat kaldığını ya da askerin birinin bir gerilla olmayan sadece sempatizan çocuğu koskoca uzun namlulu silahıyla dövdüğü resimler niye koymuyorsun. Çünkü ikiyüzlüdür kemalistler. Bu yazdıklarıma yalan diyemezsin boş boş felsefe yaparsınız. Alıntı:
![]()
Fikirler; zorla ve şiddetle, top ve tüfekle asla öldürülemez! Mustafa Kemal Atatürk Oyları kimin verdiği değil kimin saydığı önemlidir. Josep Stalin Gerçekçi olalım, imkansızı isteyelim. Ernesto Che Guevara Bırakın dünyadaki bütün inançların rahipleri dünya ötesindeki cenneti anlata dursunlar, biz insan için cenneti yeryüzünde inşa edeceğiz! Lev Troçki |
||
|
|
|
|
|
#154 | ||||||
|
Albay
|
Alıntı:
Sen kendini eğlendirmeye devam et. Ama sende haklısın, verecek cevabım olmasa bende böyle derdim.
|
|
|
|
#155 |
|
Albay |
Verecek cevabın yok faşist.Böyle kalırsınız işte.
Fikirler; zorla ve şiddetle, top ve tüfekle asla öldürülemez! Mustafa Kemal Atatürk Oyları kimin verdiği değil kimin saydığı önemlidir. Josep Stalin Gerçekçi olalım, imkansızı isteyelim. Ernesto Che Guevara Bırakın dünyadaki bütün inançların rahipleri dünya ötesindeki cenneti anlata dursunlar, biz insan için cenneti yeryüzünde inşa edeceğiz! Lev Troçki |
|
|
|
|
|
#156 | |||||
|
Albay
|
Pkk terörüne, bölücü şerefsizlere karşı gelmek faşistlikse sonuna kadar faşistim.
|
|
|
|
#157 |
|
Site Yöneticisi... |
Faşistler listesine benim de adımı yazın... Adam öldürenleri, asker öldürenleri, artık işi cinayete getirenleri de demokrasi elçisi yapın...
[Üye Olmadan veya Giriş Yapmadan Linkleri Göremezsiniz Üyelik İçin Tıklayınız...] [Üye Olmadan veya Giriş Yapmadan Linkleri Göremezsiniz Üyelik İçin Tıklayınız...] FACEBOOK GRUP: [Üye Olmadan veya Giriş Yapmadan Linkleri Göremezsiniz Üyelik İçin Tıklayınız...] FACEBOOK SAYFA: [Üye Olmadan veya Giriş Yapmadan Linkleri Göremezsiniz Üyelik İçin Tıklayınız...] (Kemalist Düşünce) [Üye Olmadan veya Giriş Yapmadan Linkleri Göremezsiniz Üyelik İçin Tıklayınız...] (Kemalist Gündem) TWİTTER: [Üye Olmadan veya Giriş Yapmadan Linkleri Göremezsiniz Üyelik İçin Tıklayınız...] Vazifeyi ihmale sürükleyen merhamet, vatana ihanettir... Mustafa Kemal ATATÜRK |
|
|
|
| kemalist Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: |
Türk Devrimi (21.10.11)
|
|
|
#158 | ||
|
Albay |
Alıntı:
![]() Alıntı:
Faşist asker gerilla öldürmüyor mu?
||
|
|
|
|
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|