|
kolay değil Atatürk'ü sevmek kolay değil ayyıldızı sevmek
Yıl 1921,Büyük Taarruz Öncesi. Türk Ordusu Sakarya Irmağı'nın güneyine kadar çekilmiştir. Polatlı'ya kadar yunan ordusu işgale gelmiş ve top sesleri 1.Meclis'ten dahi duyulmaktadır. Bazı mebuslar,Kurtuluş Savaşı'nın başarıya ulşamayacağını düşünmekte,kendi canlarının telaşına düşerek kaçma planları yapmaktadır. Bazı mebuslar Meclis'i Sivas'a taşımak önerisini Meclis'e sunmaktadır. Bazı mebuslar ise Mustafa Kemal'e sert muhalefete başlamakta,askerlik stratejisini yeren yere vurmaktadır. Siz olsaydınız,yıl 1921 olsaydı,ne yapardınız? Atatürk işte o korkusuz kararlılıkla şu şöyle cevap vermiştir ;
'' Ben sizleri bu milli davaya silah zoruyla davet etmedim. Dileyen memleketine geri döner. Düşman adım adım hertarafı işgal ederek Ankara’ya gelecek olursa; ben bir elime silahımı, bir elime Türk Bayrağını alıp Elmadağ’ına çıkacağım. Burada tek başıma, son kurşunuma kadar düşmanla çarpışacağım. Sonrada bu mukaddes bayrağı göğsüme sarıp şehit olacağım. Bu bayrak kanımı sindire sindire emerken, bende milletimin uğruna hayatımı feda edeceğim.
Huzurunuzda buna yemin ediyorum.’’
*** 1 Temmuz 2008 Tarihi,7000 yıllık Türk tarihinin en utanılacak,çocuklarımız hatırladığında utancımızdan yerin dibine gireceğimiz bir tarihtir. 74 Askerimizi asli fail olarak şehit eden ve pkk nın iki numarası Osman Öcalan 'peşmerge kızıyla evlendi,fırıncı oldu' diyen YAHUDA medyasından korkumuz yok,korkusu olan Atatürk'ün yukarıdaki sözünü okusun. Mesut Barzani geçen yıl temmuzdan önce ne demişti Fransız Le Monde gazetesine : '' Seçimi AKP kazansın. Eğer Ulusalcılar iktidara gelirse diyalog şansımız kalmaz'.