![]() |
|
![]() |
|||||||
| Kemalizm Temelleri Kemalizmin doğuşu ve kemalizn temel yapı taşları |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Site Yöneticisi... |
Tahir ÇALGÜNER - KEMALİST MANİFESTO
KEMALİST MANİFESTO
1. Bu ülkede birileri, bizi şeriat geliyor tehlikesi ile korkuttu, birileri ise komünizm geliyor diye… Birileri de , Erdoğan Cumhurbaşkanı olacak diye… Ama hiçbir şey olmadı bu ülkeye. Kaldı ki; Erdoğan, Cumhurbaşkanı adayı da olmayacak. Haa…bu arada, bu ülkede birileri de Kemalizm “i savunuyordu…hem de sonuna kadar… Bir C.H.P milletvekilinin (ismi bende saklı) bu ülkede C.H.P ” ye alternatif, Kemalist bir parti kurulursa (nah!) alacağı oy, % 1” i geçmez, hasetvari söylemi; aslında C.H.P mevcut yönetimi ile A.K.P yönetiminin benzerliğinin bir başka şekilde anlatımı değil miydi? (C.H.P tabanını tenzih ederim). C.H.P =½± A.K.P ½ denklemi, (mutlak değer içinde) biz gerçek Kemalistlere çok şeyler ifade ediyor. Adı, “Aristo Hulki ” ye çıkan ünlü bir T.V Yapımcısı , “devrim” kelimesi ile “ihtilal” kelimesini eşitleme yönünde, zihinsel ve mantıki! Becerisi gösterebiliyorsa ve Kanal TÜRK televizyonu, masonik C.H.P Yönetiminin sesi olmayı içine sindirebiliyorsa... Bu durum, bu ülkede birilerinin halen daha Kemalist ! olduğunu göstermez mi? Dün akşam, Sevgili Tuncay Özkan telefonda bana aynen şunu söylüyordu…”kardeşim… bu ülkede hangi partiye oy atacağız… sen kafayı mı yedin?”…. Önümüzdeki bir sene sonra yapılacak genel seçimlere kadar düşünebilen bu arkadaşıma Allahtan zihin ve geniş görüşlülük (vizyon) açıklığı diliyorum… Kendisine seçim sabahı (Pazar günü) vurup kafayı yatacağımı ve o gün yataktan çıkmayarak istirahat edeceğimi söyledim. Yine de Tuncay, bizden bir kişi olduğu için de pek fazla yüklenemedim… Bir iki güzel laftan sonra da serbest bıraktım gitti. İsmi “Kemalist Demokrat Parti” olacak bir yeni yapılanmanın temelleri atılmalıdır. Böylesine bir yapılanmanın önündeki temel engelin A.K.P yönetimi değil, Deniz Baykal C.H.P “ si olduğu gerçeğini de unutmayalım. 38 yaşında bir akademisyen olarak vede Aile seceresii, bu devletin Genel Kurmay Başkanlığı” nın kozmik evrak kütüğüne geçmiş bir Kemalist fert olarak; ciğeri beş para etmeyen insanlar ve söylemleri ile uğraşacağımıza, gelin hep beraber asil ve sağlam (doğru) bir Kemalist hareketin ve üçüncü bir ideoloji olan Kemalizm” in altyapısını güçlendirmeye yönelik bir girişimin orta vadeli stratejilerini belirleyelim ve tartışalım derim. Türkiye” deki her millici ve ulusalcı arkadaşın “Kemalist” olması gerekmez ancak her Kemalist aynı zamanda millici ve ulusalcıdır. Kemalizm iktidarı hedefler. Mevcuttaki hiçbir partinin tekelinde olmadığı gibi sadece Kemalistlerin tekelindedir. Hiç kimse Kemalizm”i; Yeni sağ söylemin ve sosyalizmin hedefine varmasında, bolu dağındaki “varan” otobüslerinin konaklama tesisleri olarak algılamasın. Seçim günü evde kalıp oy kullanmayacak kişilerin, gelecekte kimlere oy vereceğimi anlatan bu kısa şifreli mesajımdan sonra, sizleri sevgi ile selamlıyorum. Bir topun en çok yükseldiği anın, yerle temas halinden sonrası olduğunu da unutmayalım… Türkiye bu anlamda, iyi bir düşüşte… Pardon (“gidişatta”) ! diyecektim. Bu açıdan bizleri Tayyip Efendi ile korkutup, bu ülkenin başka sorunu yokmuş izlenimi veren medya pehlivanlarına dikkat edelim, özellikle “Kemalist” olduklarını söylerler ise, biraz durup düşünelim sonrasında da tebessümümüzü onlardan eksik etmeyelim. TAM KEMALİST BİR TÜRKİYE… Tahir ÇALGÜNER Gazi. Üniversitesi Ögrt. El. ///// 15. ocak 2007
[Üye Olmadan veya Giriş Yapmadan Linkleri Göremezsiniz Üyelik İçin Tıklayınız...] [Üye Olmadan veya Giriş Yapmadan Linkleri Göremezsiniz Üyelik İçin Tıklayınız...] FACEBOOK GRUP: [Üye Olmadan veya Giriş Yapmadan Linkleri Göremezsiniz Üyelik İçin Tıklayınız...] FACEBOOK SAYFA: [Üye Olmadan veya Giriş Yapmadan Linkleri Göremezsiniz Üyelik İçin Tıklayınız...] (Kemalist Düşünce) [Üye Olmadan veya Giriş Yapmadan Linkleri Göremezsiniz Üyelik İçin Tıklayınız...] (Kemalist Gündem) TWİTTER: [Üye Olmadan veya Giriş Yapmadan Linkleri Göremezsiniz Üyelik İçin Tıklayınız...] Vazifeyi ihmale sürükleyen merhamet, vatana ihanettir... Mustafa Kemal ATATÜRK |
|
|
|
|
|
#2 | |||||
|
Er
|
akl-ı selim ınsanların akp yi desteklemesini bence iki nedeni vardır
1-ya bu sıstemden menfaati vardır 2-Yada cahildir cahil olmak kotu degıldır bılmemktır arastırır ve oğrenırsınız sonucta doğru yolu bulursunuz yeterki ılki olmasın ama ınatla ve ısrarla oy veren okumuslar ıcınse sunu dıyebılırız atalarımız ne guzel demıs okumak cehaletı alır esseklık bakı kalır dıye
|
|
|
|
#3 | |||
|
||||
|
|
|
#4 | |||
|
Deniz Baykal EŞİttİr "chp" Degİldİr!!!
|
|||
|
|
|
#5 | ||||||
|
Uzman Çavuş
|
bence arkadaşlar cahillik falan arka planda asıl sorun akp nin karşısında yeni, yıpranmamış ve herkese hitap edebilecek bir parti olmamasıdır.Şunu da kabul etmek gerekir ki (ekonomiyi darmadağın etmesine rağmen) akp hükümeti yoksul kesimi ön plana aldı ve onların hoşuna gidecek hamlelerde bulundu veya bulunuyormuş gibi yaptı.En basitinden ssk kuyrukları falan bitti aş verdi kömür dağıttı.Bir laf vardır ben de bir arkadaşımdan duymuştum:''İnsanlara yiyecek yemek ve barınacak yer verdiğinizde düşünmeyi reddederler'' işte aynen bu oldu!!
|
||||||
|
|
|
|
|
#6 | |||
|
ULUSAL KEMALİST PARTİSI NIN KURULMA ZAMANI GELDİ.İSİM KONUSUNDA YSK dA BİR SORUN OLABİİR Mİ? YASAL DURUM NASIL? ARAŞTIRIYORUM.
|
|||
|
|
|
#7 |
|
Site Yöneticisi... |
Herhangi bir sorun olmadığında Ulusal Kemalist Partisini kurmak gibi bir fikrin mi var? Eğer var ise destek oluruz...
[Üye Olmadan veya Giriş Yapmadan Linkleri Göremezsiniz Üyelik İçin Tıklayınız...] [Üye Olmadan veya Giriş Yapmadan Linkleri Göremezsiniz Üyelik İçin Tıklayınız...] FACEBOOK GRUP: [Üye Olmadan veya Giriş Yapmadan Linkleri Göremezsiniz Üyelik İçin Tıklayınız...] FACEBOOK SAYFA: [Üye Olmadan veya Giriş Yapmadan Linkleri Göremezsiniz Üyelik İçin Tıklayınız...] (Kemalist Düşünce) [Üye Olmadan veya Giriş Yapmadan Linkleri Göremezsiniz Üyelik İçin Tıklayınız...] (Kemalist Gündem) TWİTTER: [Üye Olmadan veya Giriş Yapmadan Linkleri Göremezsiniz Üyelik İçin Tıklayınız...] Vazifeyi ihmale sürükleyen merhamet, vatana ihanettir... Mustafa Kemal ATATÜRK |
|
|
|
|
|
#8 | |||
|
ad konusunda sorun var ysk ile konustum..ad konusundan da öte karsımızda CHP engeli var....birde CHP yi kurtarma opeasyonları yapan cılk coluk cocuk takımı var....Ataturk bu partinin kuşatılmışlığını görse idi hiç tereddütsüz başka bir parti kurar ve bu partiyide kendilerine elleriyle kapattırırdı.Benim söyledüğim "bir parti daha kurak değil" "yeni bir Kemalist parti kurmak" yeni bir ekip ve KEMALİST okumayı iyi yapan zihniyetsel bir devrim...ama bir de bakıyorsunuz....coluk cocuk.....ukalamı ukala...ne aptıklarını bilmez halde CHP'Yİ KURTARACAKLARMIŞ...anladığım kadarı ile CHP nin çöküşü yine bu coluk cocuk yada genclerin! sayesinde olacak gibi duruyor..sabahtan akşama internetin karşısında birbiriyle mektuplaşıyor ve kavga ediyorlar....
Emin ÇÖLAŞAN da BayKAL' A SEVGİ METUPLARI YAZIYOR.... |
|||
|
|
|
#9 | |||
|
Sevgili EMİN,
Ecevit için istifa et et....dıyordun aynı yaklaşımı neden şimdi gösteremedin.İşte Çölaşan gerçeği..... hÜRRİYET 26.7.2007 EminÇölaşan Deniz Baykal gerçekleri SEÇİM bitti, saldırı başladı. Deniz Baykal ve CHP bunları hak ediyor mu? Önce bir konuya dikkat çekeyim. Saldırı erken başladı. Seçimden hemen bir gün sonra. Karşı cephe Baykal ve partisini başarısız olmakla suçladı. Biraz zamansız oldu. Burada tamamen tarafsız bir gözle, Deniz Baykal olayını kısaca irdelemek istiyorum. Ben bugüne kadar partisine oy verecek kesimler ve kişiler içerisinde böylesine sevilmeyen bir genel başkan görmedim. Bu bir gerçektir. Bugüne kadar binlerce insandan duyduğum söz hep aynı oldu: "Baykal olduğu sürece ben CHP’ye oy vermem." Onların çoğu da benim tanıdığım ve normalde CHP’den başka bir yere oy vermesi mümkün olmayan kimselerdi. Yalanları yoktu. Son seçimde nereye ve kime oy verdiklerini bilemem. * * * Bir gece Bekir Coşkun’un evinde yemeğe davetli idik. Deniz Bey, Bekir, Enis Berberoğlu, ben ve eşlerimiz. Bir aile yemeği idi. Henüz seçim kararı alınmamıştı. Masada sohbet ederken kendisine sordum: "Deniz Bey kendi tabanınızda bile hiç sevilmiyorsunuz. Seveninizden çok sevmeyeniniz var. Bunu nasıl açıklıyorsunuz?" Baykal sinirlendi ve sertleşti. Bunun doğru olmadığını söyledi. Bir arkadaşımızın evindeydik ve soruyu soran ben de orada konuktum. Biraz ısrar etsem iş daha sertleşecek ve o güzel aile ortamında tatsızlık çıkacaktı. Konuyu değiştirdik. * * * Şimdi seçim sonrasında AKP’nin zaferi kutlanıyor. Bu kutlamalar arasında Baykal’ın da istifası isteniyor. CHP bu seçimden yenik mi ayrıldı, başarılı mı oldu? Elbette başarılı olmadı. Genel merkez yönetimi, partinin il ve ilçe örgütlerinin çoğu çalışmadı. CHP ülkenin belli bölgelerinde hiç yoktu! Bu niçin böyle oldu, nasıl oldu, doğrusunu isterseniz onu bilemem. Seçim aşamasında büyük hatalar yapıldı. Baykal’ın miting konuşmalarını ekranlardan izledim. Hep aynı şeyleri söylüyor ve etkisiz kalıyordu. Sağ kesimden gösterdiği adayların çoğu, illerinde beklenen oy oranına ulaşamadı ve seçilemedi. Partisi sadece beş ilde birinci parti olabildi: Ege’de İzmir ve Muğla, Trakya’da Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli. Altıncısı yok. CHP’nin kalesi olarak bilinen ve Çankaya’yı da kapsayan Ankara Birinci Bölgede bile devlet ve para gücünü iyi kullanan AKP birinci sıraya oturdu. * * * Şimdi Deniz Baykal’a istifa çağrıları yapılıyor. Erken ve zamansız. Varsayalım Baykal bırakıp gitti. Peki yerine kim gelecek? Ufukta belirmiş bir isim var mı? Yok! Toplumun umut bağladığı, "O gelirse iyi olur" dediği, kitleleri peşinden sürükleyecek hangi ismi onun yerine yakıştırıyorsunuz? (Partide ikinci bir adam yetiştirmemesi de Baykal’ın eksiğidir.) Yine varsayalım, Baykal bırakıp gitti. Parti bu kez aynı hizip hesapları içerisine düşmeyecek mi? Belki de parçalanıp gitmeyecek mi? Bunları Deniz Baykal’ı savunmak için yazmıyorum. Onun hatalarını, yönetim ekibinin etkisizliğini, Atatürkçü, laik, sosyal demokrat kesimlerde kendisine olan (haklı veya haksız) tepkileri ve sevgisizliği en iyi bilenlerden biriyim. Siyasetini sadece ve sadece "Baykal düşmanlığı" üzerinden yürütenleri de iyi biliyorum. Ama gün, bugün değil. Deniz Baykal’ın bütün bu olanlardan ve gerçeklerden ders çıkarmasını diliyorum. Önemli olan "Oyumuzu şu kadar yılda şu kadar artırdık" diye savunmaya geçmek, ya da toplantılar düzenleyip "Derhal çekil git" demek değildir. Yerine kim gelecek? Hangi kadrolar gelecek? Gelince ne yapacak? Sonrasında parti yeni bir parçalanma yaşayacak mı? Yaşarsa bu kimin, kimlerin ekmeğine yağ sürecek? Bu olay çok yönlüdür ve ciddidir. Öyle duygusal laflarla çözümlenecek bir şey değildir. Karşımızda karmaşık, çözülmesi çok zor bir problem var. Bunu çözmesi gerekenlerin en başında Deniz Baykal geliyor. Ekibiyle birlikte otursun, yanına ekibinden olmayan, ancak güvendiği bazı kimseleri de alsın, gerçekleri masaya serip durumu tartışmaya açsın: "Arkadaş ben nerede hata yaptım? Biz nerede hata yaptık?" Aksi takdirde, Türkiye’nin şu ortamında sadece kendisi kaybetmez. Hem milyonlarca insanımızın inançla, yürekten bağlı olduğu ve Atatürk’ün bize miras bıraktığı Altı Ok ilkeleri, hem de ülkemiz kaybeder. Acı olan da bu budur. |
|||
|
|
|
#10 | |||
|
chp zihniyetinden klonlanmış bir parti daha açmayı planlıyorlar...kim yapıyor? yine chp lıler ve aynı zihnıyet...bu filmi biz gördük..amip edasında bölünerek çoğalan bir fiktiv akım aklen ve ruhen hastadır.Bu haliye bu parti bir biriç ve fikir kulübü olarak kalmaya mahkumdur.
|
|||
|
|
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|