![]() |
|
![]() |
|||||||
| Atatürk için söylenenler Ulu Önderimiz için söylenen ve yazılan bazı yazı ve sözler |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 | ||||||
|
On Başı
|
ataya dil uzatanlara
Ne girersin tanrıyla arama
Sen kimsin ki bana hesap sorarsın Hakikaten gözün yoksa haram da Başı açığa neden türban sorarsın İçki şarap içiyorsam sanane yoksa sana bi zararım mı var içerim İkimizde gelsek kıldan ince köprüye Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim Esir iken mümkün müdür ibadet Yatıp kalkıp Atatürk'e dua et Senin gibi dürzülerin yüzünden Dininden de soğuyacak bu millet İşgaldeki hali sakın unutma Atatürk'e dil uzatma sebepsiz Sen anandan yine doğardın ama Baban kimdi bilmezdin şerefsiz
|
|
|
|
#2 | ||||||
|
Üst Çavuş
|
çok güzel teşekkürler paylaşım için
|
||||||
|
|
|
|
|
#3 | |||||
|
Üst teğmen
|
ben oyle insanları çok gordum.ama gerekenleride bildirdim.çok yanlış tanıtıyorlar .ama onlara yazık oluyor
|
|||||
|
|
|
|
|
#4 | |||||
|
Çavuş
|
Neyzen Teyfik'in bu şiirine hastayım.Ben ve benim gibi tüm Kemalist'lerin aklından ne geçiyorsa hepsi o dizelerde saklı.
|
|||||
|
|
|
|
|
#5 | ||||||
|
Kıdemli Üst Çavuş
|
bu tür insanlar cahil insanlardan ne kötülediklerini bilirler ne de savunduklarını maldan farkları yoktur belli bir hacim ve kütleye sahiptirler ama insanı insan yapan düşünme yeteneğinden yoksundurlar.zaten azıcık düşünebilseler neyin doğru olduğunu anlarlar
|
||||||
|
|
|
|
|
#6 | |||
|
bu güzel şiir için teşekkürler...
|
|||