![]() |
|
![]() |
|||||||
| Atatürk için söylenenler Ulu Önderimiz için söylenen ve yazılan bazı yazı ve sözler |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 | ||||||
|
On Başı
|
Mustafa Kemal' i düşünüyorum
Mustafa Kemal' i düşünüyorum
Yeleleri alevden al bir ata binmiş Aşıyor yüce dağları, engin denizleri Altın saçları dalgalanıyor rüzgarda Işıl ışıl yanıyor mavi gözleri Mustafa Kemal' i düşünüyorum; Yanmış, yıkılmış savaş meydanlarında Destanlar yaratıyor cihanın görmediği, Arkasından dağ dağ ordular geliyor Her askeri Mustafa Kemal gibi. Mustafa Kemal' i düşünüyorum; Gelmiş geçmiş kahramanlara bedel Hükmediyor uçsuz bucaksız göklere. Al bir ata binmiş yalın kılıç Koşuyor zaferden zafere... Mustafa Kemal' i düşünüyorum; Ölmemiş bir kasım sabahı! Yine bizimle beraber biryerde, Yaşıyor dört köşesinde vatanın. Yaşıyor damar damar yüreklerde. Mustafa Kemal' i düşünüyorum; Altın saçları dalgalanıyor rüzgarda Mavi gözleri ışıl ışıl, görüyorum Uykularıma giriyor her gece. Ellerinden öpüyorum. ÜMİT YAŞAR OĞUZCAN
|
|
|
|
#2 | ||||||
|
On Başı
|
arkadaslrar bu şiiri koyacak bi yer bulamadım buraya koydum sitede ona yazılan şiirler diye bi baslık acılsa fena olmaz
|
|
|
|
#3 | ||||||
|
Üst Çavuş
|
güzel şiir teşekkürler evet bencede şiir bölümü olmalı
|
||||||
|
|
|
|
|
#4 | |||||
|
Üst teğmen
|
şu sozler gerçekten guzzelll
|
|||||
|
|
|
|
|
#5 | |||||
|
Kıdemli Çavuş
|
ATATÜRK'ü sevmek ayrıcalıktır
|
|||||
|
|
|
|
|
#6 | |||
|
ahlaksız kemalist, ben doğmadan 20 yıl önce geberen birisi beni nasıl kurtarmış olabilir ben yoktum ki
|
|||
|
|
|
#7 | |||
|
sizi gidi türkün gerçek düşmanı katil atatürk yavruları yakında bu devleti anadolu halkı yönetmeye başlıyacak bakalım nereye kaçacaksınız
|
|||
|
|
|
#8 |
|
Yüzbaşı |
Senin ciktigin yere Ataturk'un askerleri olarak giris yapacagiz sevgili arkadasim.
Modern sıkıntıların yanı sıra, eski, köhnemiş üretim tarzlarının bitkisel yaşamlarını sürdürmelerinin mirası olan bir dizi sıkıntı, doğurdukları çağ dışı toplumsal ve siyasi ilişkilerle birlikte bizi eziyor. Yalnız yaşayanlar değil, ölüler de canımıza okuyor.Le mort saisit le vif! Karl Marx |
|
|
|
|
|
#9 | |||||||
|
Yüzbaşı
|
Alıntı:
![]() |
|||||||
|
|
|
|
|
#10 | |||||||
|
Kıdemli Üst Çavuş
|
Alıntı:
![]()
Turkiye'deki olaylari yakindan izliyorum. Umarim ve dilerim ki, sizin oradaki Kurt Hareketi, Yankee'nin (ABD'nin) petrol bekcisi olmaz.Ancak, gordugum kadariyla bunlar ABD'ye bagimli, ABD'nin konrolunde hareket ediyorlar. Kurtlerin hareketi bagimsizlik degil, ABD'ye bagimliliktir. Fidel Castro bırakın dünyadaki bütün inançların rahipleri dünya ötesindeki cenneti anlata dursunlar, biz insan için cenneti yeryüzünde inşa edeceğiz! Trocki |
|||||||
|
|
|
|
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|