![]() |
|
![]() |
|||||||
| Türkiye'den Güncel Haberler Türkiye'nin güncel olan olayları her an ve güncel olarak bu başlık altında |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Site Yöneticisi... |
Başbuğ'dan 'darbe planı' açıklaması
Org Başbuğ: Yanlış bilgi felakettir önce her işin hakikati aranmalı
Başbuğ 'Allah Allah diye taaruz eden ordu camiye bomba koyar mı?' açıklamasında bulundu. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, darbe iddiaları ile ilgili olarak 'Vatandaş önce gerçeği aramalı. Bugün gerçeğe çok ihtiyacımız var' dedi. Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda Kazım Karabekir için özel anma töreni düzenlendi. Törende konuşan Başbuğ, Kazım Karabekir'in 'Vatandaş gerçeği ara, öğren. Yanlış bilgi felaket getirir. Her işin hakikati aranmalı. O zaman kendi yolunu bulabilirsin' sözlerine atıfta bulunarak '25 Ocak 2010'dayız. Karabekir'in sözlerinin günümüz Türkiyesi'nde ne kadar önemli olduğunu anlamış bulunuyoruz' diye konuştu. TSK'NIN SABRININ SINIRI VAR 'Vicdansızlara sesleniyorum' diyen Org. Başbuğ, "Allah Allah diye taarruz eden bir ordu nasıl cami bombalar. Vicdansızlara sesleniyorum, TSK’nın da sabrının bir sınırı var. Nasıl böyle itham edilir? İddiaları lanetliyorum. Sorumlu makamlar sadece şikayet etmez. Ana gündem oldu ama darbe iddialarından hicap duyuyorum. Bu darbe iddialarından kim menfaat sağlıyor, bu da sorulmalı. Sızan bilgiler üzerinde eklemeler ve değiştirmeler var" şeklinde konuştu. 61 BİLGİ SIZDIRMA SORUŞTURMASI Org. Başbuğ, TSK içinden bilgi sızdırma konusuna değinirken, "TSK içinde 61 adet bilgi sızdırma soruşturması açıldı. Bilgi sızdıran bir subay 3 yıl ceza aldı ve ordudan atıldı, 9 personel ise tutuklandı" açıklamasında bulundu.Başbuğ´dan sert açıklamalar video için tıklayın Taraf'ın iddiaları Taraf gazetesi darbeye ortam hazırlamak amacıyla yeni bir eylem planı iddiasını ortaya atmıştı. "Balyoz Güvenlik Harekat Planı" adı altında "Çarşaf", "Sakal", "Oraj" ve "Suga" adı verilen planlara göre Beyazıt ve Fatih camilerinde cuma günü bombalı saldırılar düzenlenecek, Ege'de Türk jeti düşürülecek, AK Parti aciz gösterilmeye çalışılacaktı. Kaos ortamı sonunda 11 sayfalık Balyoz planı hayata geçirilecekti. Gazetenin haberine göre dönemin I. Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan yönetimindeki askerler, darbeye direnebilecek 200 bin kişiyi stadlara doldurmayı planlıyordu. Hatta, darbe kabinesi bile hazırlanmıştı. Planda imzası bulunduğu iddia edilen Orgeneral Doğan, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nde her kademede mevcut planları gözden geçirmek üzere harp oyunu, plan tatbikatı ve seminerler yapılması doğal bir uygulamadır" demişti.
|
|
|
#2 |
|
Üst teğmen |
Tarafın attıgı idaalar birer birer çözülüyor ve sadece bir düzanbazlıktan oluştugu ortaya çıkıyor.Tsk'nın yaptıgı açıklama oldukça geç oldu ama tepkisini koyması öenmli bir şey.
|
|
|
#3 | |||
|
Ama TSK çok doğru birşey söyledi.ALLAH ALLAH diye koşan bir ordu hiç camiye bomba koyarmı.Zaten bu plan ABD'nin 27 Mayıs kemalist ihtilalinden sonra tunceli üzerinde yaptığı ve 2 mezhebi birbirine düşürüp kaos ortamı yaratmak için uyguladığı bir plandı.Bakınız:Sözcü gazetesi Vural savaş 24 Ocak 2009
|
|||
|
|
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|